StoryEditorOCM
Mali nogometCrnica debitira u elitnom razredu

Šibenčani počinju svoj prvoligaški put kod prvaka. "Fiš" optimist: Nije nemoguće da iznenadimo Nacional

6. listopada 2017. - 12:12

Svoj dugoočekivani prvoligaški put MNK "Crnica" počinje u subotu u Zagrebu kod aktualnog prvaka FC Nacionala. Mnogi će reći da je ždrijeb mogao biti milostiviji na samom početku prvoligaške priče, ali u šibenskom klubu gostovanje u metropoli doživljavaju bez ikakvog opterećenja, spremni i željni da se najbolji mogući način predstave hrvatskoj futsal sceni.

Nacional je u prošloj, ali i u nekoliko sezona ranije suvereno osvajao titulu prvaka Hrvatske, a lani je osvjetlao je obraz hrvatskog futsala i u Ligi prvaka. Međutim, ovo ljeto donijelo je neke nove vjetrove i momčad je doživjela pravi igrački egzodus, napustili su je sjajni igrači i uprava kluba je krenula nekim drugim putem.

Međutim, opet su sastavili dobru momčad. Uz domaće dečke, predvođene reprezentativcem Postružinom i vratarom Pavlićem angažirana je nekolicina stranaca s bogatim iskustvom igranja u portugalskim i španjolskim klubovima. Dovedeni su redom Soares, Puertas, Kogikoski i Gomes te reprezentativac BiH Matan, sin bivšeg trenera Crnice Bore Matana.

S druge strane, momčad Crnice spremna i motivirana očekuje ovaj dvoboj. Trener Robertino Jelovčić na raspolaganju će imati sve igrače osim nedovoljno oporavljenog Josipa Vukičevića, a na put će povesti i juniora Tonćija Ljubića. U najavi ove utakmice trener Jelovčić vrlo je jasan:

- Od mojih igrača očekujem da u djelo provedemo sve ono što radimo i što smo se dogovarali cijeli ovaj pripremni period. Smatram da je ova momčad sposobna pobijediti svakoga i imamo golemu želju za dokazivanjem. Izuzetno respektiram Nacional i njihovog trenera Grdovića i sretan sam zbog njegovog povratka u hrvatski futsal, ali kao sportaš volio bih da iznenadimo aktualnog prvaka i mislim da to nije nemoguće- kazao je legendarni "Fiš".

MNK Crnica će nastupiti u sastavu: Mišković i Radaj (vratari), Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kap.), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić, T. Ljubić.

Utakmica FC Nacional - MNK Crnica igra se u Podsusedskoj dvorani Sutinska Vrela u subotu s početkom u 20,30 sati.

24. travanj 2024 06:55