StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET

Šibenska Crnica slaže ekipu za novu sezonu koja počinje prvog vikenda u listopadu: U prvoj ligi nećemo biti samo prolaznici

Piše Josip Čaleta Car
29. srpnja 2017. - 12:45

Iako vani uvelike prži, malo tko razmišlja o dvoranskim sportovima, čelništvo ovog futsal prvoligaša kupa se u vlastitom znoju. Još u vrijeme borbe za ulazak među elitu iz šibenske Crnice su poručivali kako ne namjeravaju plesati samo jedno ljeto, stoga su već sada uz pjesmu cvrčka prionuli slaganju rostera za nadolazeću sezonu, koja bi prema najavama trebala startati prvog vikenda u listopadu. Primarni cilj novopečenog prvoligaša vezan uz igrački kadar jest zadržati sve najbolje igrače, no nažalost, neki ipak odlaze.

 

- Da, sigurno da nam najteže pada rastanak s našim kapetanom Draganom Radmanom, koji zbog poslovnih obveza jednostavno ne može biti potpuno posvećen treninzima. Nama ostaje samo da mi zahvalimo na svemu što je učinio za klub, a njegovo ime zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u povijesti kluba - istaknuo je Antonijo Svirčić, predsjednik šibenskog prvoligaša. Kapetan Dragan Radman odigrao je šest sezona u dresu Crnice, točnije čak 173 utakmice i postigao 139 pogodaka, što ga stavlja na vrh ljestvice klupskih strijelaca. Nakon deset sezona Crnicu je napustio i Vinko Jurković, te Marko Mihaljević, koji se odazvao pozivu Crnice nakon ozljede prvog vratara Miškovića. Ono što je svakako bio prioritet jest ostanak nositelja igre iz prošle sezone.

- Mogu već sada istaknuti da smo dogovorili daljnju suradnju s reprezentativcem Stjepanom Perišićem i Nikolom Pavićem, a potpis za ostanak u klubu dao je i kninski dvojac, Marinko Šamija i Robert Mišković, tako da je okosnica momčadi ostala - s radošću nam dodaje predsjednik Svirčić. Trenutno jedina nedoumica ili nepoznanica je daljnja sudbina Mirka Jurjevića, koji i dalje razgovara s klubom, no dojma smo da je sve dalje i dalje od dresa Crnice. Da se ne bi svelo samo na odlaske, čelništvo se pobrinulo dovođenjem Ivana Škugora, dvadesettrogodišnjeg mladića koji iza sebe već ima pet drugoligaških sezona. Škugor je prošle godine bio nositelj igre vodičkih Heroja, a Crnica ga je dovela ciljano, vjerujući da je vrijeme da eksplodira i pokaže svoj talent.

 

Inače pripreme Šibenčana počinju 28. kolovoza, a momčadi će biti pridruženi i neki kvalitetni juniori, tu prvenstveno mislimo na mladog i talentiranog vratara Filipa Radaja, koji će biti prva alternativa Miškoviću. Tijekom priprema, koje će voditi Robertino Jelovčić i njegov pomoćnik Andrija Bakula, Šibenčani će odigrati seriju prijateljskih utakmica, a iz uprave navode kako ciljaju na još jedno kvalitetno pojačanje s prvoligaškim iskustvom.

20. travanj 2024 13:10