StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET

Crnica nakon ulaska u elitu želi u prvoj sezoni prvoligaški status i zadržati! Robertino, baš bi lipo bilo da ti se vrati sin Franko...

Piše Josip Čaleta Car
18. lipnja 2017. - 19:17

Igrači šibenske Crnice, nakon proslave povodom ulaska u prvu ligu, krenuli su prema Krapini, gdje ih je čekao susret posljednjeg kola kvalifikacija. Trebao je to biti ogled dvije ekipe koje su pretendirale na prvo mjesto i ulazak u elitu, a bio je samo potvrda šibenske dominacije i konačni oproštaj domaćina. Ekipa iz Krapine nije otputovala na ogled u Vinkovce, zbog čega su taj susret izgubili s rezultatom 3:0, no disciplinski sudac Zlatko Nakić odrezao im je kaznu oduzimanja dva boda, što je s porazom od Crnice značilo gubitak kvalifikacija s pretposljednjim prvoligašem Potpičanom.

 

Šibenčani su i u Krapini odigrali muški i slavili s 8:5 i sa stopostotnim učinkom izborili elitni razred. Tako je momčad Crnice zaokružila proljeće iz snova, a odmah nakon povratka u Šibenik započela je akcija zvana "prva liga". Čelništvo kluba odlučno je posložiti roster na vrijeme, a za to su im potrebna kvalitetna imena. Cilj je jasan, zadržati što više onih koji su bili nositelji kvalitete, i spremno dočekati posljednji vikend rujna, za kada je zakazan početak prvenstva.

- Mi znamo koji nam je cilj, i upravo zbog toga smo započeli razgovore s većinom naših igrača. Vjerujem da ćemo vrlo brzo pronaći zajednički jezik i onda se usredotočiti na dovođenje pojačanja, poručuje Dario Kulušić, prvi operativac kluba, koji zajedno s predsjednikom Svirčićem sanja jaku Crnicu, koja će bez problema sačuvati prvoligaški status u prvoj sezoni, što im je primarni cilj. Za takvo nešto potreban im je igrački kadar koji bi prema njihovoj zamisli trebali predvoditi Perišić, Šamija, Radman, Pavić, Jurjević, Mišković...



- Mi smo obavili preliminarne razgovore sa svim igračima, i stvorili smo dojam da svi žele ostati. Za sada nas je napustio samo pričuvni vratar Marko Mihaljević, koji se okreće novom projektu u županijskoj ligi, ali to nam nije jako bitno jer imamo našeg sedamnaestogodišnjeg Filipa Radaja, kojem svi predviđaju blistavu budućnost. Vjerujem da će Crnica poprilično izgledati isto, jer je upravo zajedništvo krasilo ovu momčad u proljetnom dijelu prvenstva, nažalost neki igrači neće moći pratiti obveze koje nameće igranje u prvoj ligi - dodaje Kulušić - što i ne čudi, jer prva liga je gotovo profesionalni projekt, koji će za razliku od druge lige koštati nekakvih 30 posto više. Uprava novog prvoligaša svjesna je toga, stoga se već sada radi na dovođenju novih sponzora u klub.

 

Snaga šibenske momčadi je svakako i nekadašnji najbolji igrač na ovim prostorima Robertino Jelovčić, koji je svojim učinkom na klupi Crnice postavio ljestvicu jako visoko. Naime, Tino je u dvije sezone vodio Crnicu u 31 utakmici i ostvario 29 pobjeda, jedan neodlučeni ishod i jedan poraz!

- Lijepo je to znati, ali nas sada čeka nešto sasvim drugo, igranje s ekipama koje u svojim redovima imaju reprezentativce nekoliko zemalja, no znam da s pravim pristupom na treninzima možemo biti konkurentni, jer ovi momci s eventualnim pojačanjima imaju budućnost - jasna je poruka Jelovčića. U šali neki kažu da bi najbolje bilo vratiti upravo njegova sina, hrvatskog reprezentativca Franka Jelovčića u domaće redove, no kao najvažnija karika u igri aktualnog prvaka Nacionala to je za sada teško izvedivo. Šibenčanima sada slijedi odmor, no uprava će ljeto provesti radno. Pripreme su najavljene za sredinu kolovoza, kada bi se trebao znati i roster za novu sezonu.

16. travanj 2024 06:26