StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET

Šibenčani na vrhu Dalmacije: Crnica već slavi titulu, Torcida im samo dolazi čestitati

Piše Josip Ćaleta Car
3. svibnja 2017. - 13:05

Malonogometaši Jezera prekinuli su pobjednički niz Robertina Jelovčića na klupi lidera šibenske Crnice. U susretu koji je unaprijed označen kao iznimno težak domaćini su slavili s minimalnih 1:0, pogotkom Frane Fatovića u 30. minuti.

Šibenčani su bili agilniji i stvarali više prigoda, no to što se mreža nije tresla isključivi je "krivac" Rafael Baričić, nekadašnji vratar Crnice koji je skinuo gotovo sve. Kažemo gotovo sve, jer u dva navrata svladao ga je kapetan gostiju Dragan Radman, no ispriječila se greda. Domaćini su do pobjede stigli iz jedne brze polukontre, kada je prema mišljenju nekih Paviću oduzeta lopta pod prekršajem, no suci se nisu oglasili, a Fatović je lijepo pogodio nebranjeni dio Miškovićeve mreže. Nastojali su Šibenčani doći barem do poravnanja, no Baričić je ovoga puta rekao ne. Šibenčani su čestitali domaćinu na pobjedi, a posebno svom nekadašnjem vrataru koji je bio prvo ime susreta, no sebi u bradu su "gunđali" na suđenje splitskog dvojca Babić, Rajčić.

Očito je Splićanima, koji su nositelji dalmatinskog malog baluna kada je suđenje u pitanju, teško pala odluka da derbi Crnice i Hajduka sude zagrebački suci, no valja se sjetiti prošle sezone i ogleda s Ustanikom, kada su upravo suci skrojili odijelo za prvaka.

Tako će odluka o prvaku ipak pasti u posljednjem kolu, jer je vjerni pratitelj Porto Tolero na domaćem parketu u Pločama bio uvjerljiv protiv Geniusa, savladavši ih sa 6:1, što ih je dovelo na samo bod zaostatka. Meč lopta u posljednjem kolu se zove Torcida. Splitska momčad koja ove godine igra dosta šaroliko, pa je tako u posljednjem kolu odigrala neodlučeno s fenjerašem Ustanikom, no opreza nikada dosta.

- Mi smo odigrali agresivno protiv Jezera, no Rafo je bio nesavladiv. Ovo nas ničim nije pokolebalo, iako me malo smeta što smo možda pomislili da je sve gotovo, no držim da su moji igrači iskusni i karakterni, te da protiv Torcide pobjeda ničim ne bi smjela doći u pitanje. Pogotovo ako nas publika bude podržala da zajednički proslavimo naslov - istaknuo je dosta samouvjereno Jelovčić.

Iz Torcide se ne uzbuđuju što su upravo oni momčad protiv koje Crnica traži potvrdu naslova, a stižu i pomirljive poruke.
- Mi u Šibenik dolazimo čestitati Crnici. Svjesni smo kvalitete Crnice i trebalo bi se dogoditi pravo čudo da iznenadimo, pogotovo što su neki naši igrači već tjednima na odmoru. Ostanak je osiguran, a za nešto više nemamo ni sredstava, a ni kvalitete - poručuju gosti.

Uz pobjedu Jezera valja istaknuti i slavlje Kijeva na domaćem parketu protiv Dube Konavoske od 8:3, u kojoj se kao izraziti strijelac potvrdio Zvonimir Šućur s četiri pogotka.

24. travanj 2024 00:35