StoryEditorOCM
Mali nogometZagora ih rodila za balun

Mirlovićanke u Zagrebu senzacionalno "tukle" Hajduk i Rijeku

21. veljače 2017. - 14:38

Senzacionalan rezultat napravile su malonogometašice Mirlović Zagore na posljednjem turniru 1.HMNL za žene odigranom u Zagrebu u dvorani SC Lučko. Upisale su sve tri pobjede.

Prvog dana turnira slavile su protiv Hajduka. Iako su Splićanke bolje otvorile utakmicu i u prvom poluvremenu vodile s 2:0, u drugom poluvremenu sasvim druga priča. Mlade igračice Mirlović Zagore su se potpuno oslobodile treme i pritiska te su izjednačile na 2:2, a ubrzo i potpuno preokrenule rezultat u svoju korist i povele s 4:2. Hajduk je do kraja samo smanjio rezultat na 4:3 za prvo povijesno slavlje Mirlović Zagore u dvije godine igranja na prvenstvu Hrvatske.

No, na toj pobjedi nisu stale već su drugog dana turnira priredile veliko iznenađenje pobijedivši ekipu Rijeke sa 6:3. Sve je što se pobjednika tiče bilo rješeno već nakon prvih 20 minuta kad su igračice Joška Nakića povele s 5:0, u drugom poluvremenu uspješno su posao privele kraju za konačnih 6:3.

U posljednjem susretu cijeloga turnira u Zagrebu pobijedile su ekipu Vrbovca s rezultatom 4:2. Najbolji strijelac Mirlović Zagore bila je Antonija Petković s postignutih 7 golova.

Ovaj rezultat ima još veću težinu i stoga što je ekipa Mirlović Zagore ujedno i najmlađa ekipa na prvenstvu Hrvatske – s prosjekom od 16 godina. Nakon sva tri odigrana turnira u Zadru, Splitu i Zagrebu sa 8 bodova završile su kao šestoplasirana ekipa 2. izdanja 1.HMNL za žene. Rijeka koja je završila peta pobjegla im je za jedan bod. Iza sebe su ostavile ekipe Kozakiva iz Zagreba, Vrbovca i Hajduka. Prvakinje Hrvatske 2. izdanja 1.HMNL za žene su malonogometašice MC Plus iz Stupnika koje su ujedno bile i domaćin ovog turnira. Druga je ekipa Alumnus kojima je prvo mjesto izmaklo za samo jedan gol.

-Klub skoro tri godine trenira u uvjetima u kojima ne trenira niti jedna ekipa protiv koje su igrale, na betonskom igralištu kod škole u Mirlović Zagori bez obzira na vremenske uvjete... Dva tjedna prije nastupa na turniru u Zagrebu napokon smo se uspjeli izboriti za dva termina u dvorani na Meterizima što je donekle olakšalo treninge i pripremu za turnir. Nakon ovoga rezultata i uspjeha u Zagrebu pozivaju se svi koji mogu pomoći, a to se najviše odnosi na Šibensko-kninsku županiju, općinu Unešić i sponzore da ovim djevojkama omogući što bolje uvjete za rad i treniranje kako bi ovi postignuti rezultati bili još bolji- kazao je Ive Nakić, predsjednik Mirlović Zagore.

Za ŽMNK Mirlović Zagora u Zagrebu su nastupile: Nives Jurić, Nada Rajčić, Anđela Rajčić (C), Buga Slavica, Ivana Maruna, Katarina Šare, Lucija Aleksić, Ivana Sučić, Antonija Petković; trener Joško Nakić, predsjednik Ive Nakić
 

19. travanj 2024 22:17