StoryEditorOCM
Mali nogometGužva na vrhu futsal juga

Konavljani negostoljubivi prema Kninjanima

Piše Josip ČALETA-CAR
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
8. prosinca 2016. - 13:41

Kolo prije kraja prvoga dijela drugoligaškog malonogometnog juga, zagužvalo se na vrhu. Čak pet momčadi zbilo se u dva boda razlike, što jamči zanimljiv nastavak prvenstva, a još samo jedno kolo dijeli nas od zimske pauze. Kievo i dalje ima prednost i za očekivati je da će prezimiti na vrhu, jer im u posljednjem kolu u Knin stiže Ustanik, dok će Porto Tolero ugostiti vodičke Heroje, koji također imaju svoju računicu. Crnica, koja je dobro i plasirana, s obzirom na nekoliko neočekivanih posrtanja jedva čeka da se uputi u potragu za pojačanjima, a i uvijek opasni Hajduk je spreman za iskorak.

 

Dugo su debitanti iz Konavala taborili na dnu, no uz nekoliko pojačanja vratila se i želja za igranjem, pa su se pokazali kao negostoljubiv domaćin. Nakon prva dva poraza više nitko u prvom dijelu prvenstva nije odnio pun plijen. Znali su to i u lideru Kijevu, pa su u sam susret ušli vrlo žustro, i sa tri pogotka Antonia Perića već u 14.minuti imali sigurnih 0:3. Ipak domaćini se nisu predavali, te su sa svojom upornošću tri minute prije kraja stigli do poravnanja. Ipak u tom periodu igre bili su malo prežustri, pa su upali u probleme sa akumuliranim prekršajima, što koristi Mirko Jurjević u 39. minuti za novo vodstvo Kijeva. Ipak furiozni domaćini u posljednjoj minuti uspijevaju poravnati za konačnih 4:4 i veliki bod na svom parketu protiv vodeće momčadi prvenstva. Ovim neodlučenim ishodom Kijevo je omogućilo svojim pratiteljima da u potpunosti uhvate priključak. Posljednje kolo donosi ipak malo lakšeg protivnika, posrnulog Ustanika, no samo punim angažmanom može se do bodova, bez obzira tko bio sa druge strane. Taj susret na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 18 sati.
Vodički Heroji nisu imali baš previše problema u ogledu sa splitskim Mejašima. Domaćini su prvi dio odigrali dosta odgovorno, no opet su na vidjelo isplivali problemi sa realizacijom, pa se na odmor otišlo sa vodstvom od 2:0. U drugom dijelu domaći su pritisnuli još jače i na kraju ispratili goste sa pola 'duzine', što je izazvalo zadovoljstvo kod Ivice Podruga.
– Moram istaknuti da smo napokon imali dosta raspoloženih igrača, tako da se nije osjećala razlika kod izmjena. Zadovoljan sam pristupom i sada slijedi posljednje kolo i gostovanje kod Porto Tolera – ističe Podrug, koji je bio jasan na naš upit, hoće li dati ruku županijskim klubovima koji se sa Pločanima bore za vrh,
– Mi ćemo u Pločama igrati isključivo za sebe. Pa mi zaostajemo za prvim svega dva boda, a u drugom dijelu svi vodeći nam dolaze pod balon, tako da se i sami možemo uključiti u borbu za vrh – jasan je vodički strateg.

 

Nakon lagane pobjede nad Jezerima u kupu, na identičan način Crnica je slavila protiv istog protivnika i u prvenstvenom ogledu igranom na Baldekinu. Iako je samo otvaranje susreta donijelo šok, jer su gosti sa otoka poveli već u prvoj minuti, vrlo brzo su domaćini pohvatali konce i do odmora imali velikih 5:1. U nastavku i dalje bolja igra Crnice za sigurnu pobjedu od 8:2. Sijenu na ovu visoku pobjedu bacila je teška ozljeda brazilskog nogometaša Coste da Silve, koji će izostati sa gostovanja kod Torcide u posljednjem kolu. Crnica je ovom pobjedom koliko toliko ublažila one neočekivane poraze od Mejaša i Ustanika i tako uhvatila priključak sa vodećima.
– Idemo u Split pokušati pobijediti, što bi nam bilo vrlo važno zbog startnih pozicija za nastavak prvenstva. vjerujemo da ćemo se do sredine veljače pojačati sa dva prvoligaška igrača i napasti prvo mjesto, poručuje Dario Kulušić.
Murterini su na svom parketu prekinuli seriju bez poraza. ovoga puta splitski Hajduk bio je jednostavno rečeno bolji i zasluženo uzeo sva tri boda. Već do odmora gosti su imali visokih 0:4, pa je drugih 20 minuta bilo samo odrađivanje posla, za konačnih 2:6. S obzirom na otvaranje prvenstva Murterini mogu biti zadovoljni bodovnim saldom, a tijekom pauze započet će i pomno planirana rekonstrukcija momčadi. Ipak do pauze ostaje veliki otočni derbi između Jezera i Murtera koji se igra u dvorani u Tisnom.
Rezultati 10. kola: Heroji – Mejaši 6:0, Crnica – jezera 8:2, Duba Konavoska – Kijevo 4:4, Murter – Hajduk 2:6, Genius – Porto Tolero 3:7, Ustanik – Torcida 2:3
Parovi 11. kola: Torcida – Crnica, Jezera – Murter, Kijevo – Ustanik, Poroto Tolero – Heroji, Mejaši – Duba Konavoska, Hajduk – Genius.

Preneseno iz Šibenskog lista od 8. prosinca 2016. godine


Ljestvica
1. Kijevo 10 6 2 2 20
2. Porto Tolero 10 6 2 2 20
3. Crnica 10 6 1 3 19
4. Hajduk 10 4 6 0 18
5. Heroji 2007 10 5 3 2 18
6. Jezera 10 4 4 2 16
7. Torcida 10 3 3 4 12
8. Murter 10 2 4 4 10
9. Duba Konavoska 10 2 2 6 8
10. Ustanik 10 2 2 6 8
11. Mejaši 10 2 2 6 8
12. Genius 10 2 1 7 7

20. travanj 2024 13:17