StoryEditorOCM
KošarkaIGRALO SE 'MUŠKI'

KK "Dražen Petrović" drugi na košarkaškom turniru za dječake uzrasta 2005. i mlađe

Piše Krste Mujan
11. siječnja 2018. - 14:02

Košarkaška dvorana na splitskim Gripama bila je poprište jednog od četiri turnira za mlade košarkaše - uzrast 2005. i mlađi - pod pokroviteljstvom Sport kluba, na kojem su sudjelovali: Split, Zadar, DOŠK i Dražen Petrović (Šibenik). Ostala tri igrala su se u Osijeku za regiju Slavonija, u Pazinu za Istarsku regiju, te u Zagrebu za Zagrebačku regiju. Igralo se 4 x 8 minuta.

Pobjednik turnira u Splitu s tri pobjede postala je superiornom igrom mlada momčad Zadra koju je vodio trener Alen Zdrilić. Drugo mjesto zauzeli su mladi igrači šibenskog kluba Dražen Petrović, treći su bili igrači Splita, a bez pobjede na posljednje mjesto plasirali su se mladi igrači DOŠK-a iz Drniša. Iako nisu osjetili slast pobjede njihova borbenost izazivala je pljesak pedesetak gledatelja i njihovih roditelja koji su došli u dvoranu. Mladi igrači Zadra bit će predstavnici Dalmacije na turniru u Zagrebu, na kojem će sudjelovati još tri prvaka regija, a pobjednik tog turnira, koji se igra krajem ožujka, bit će predstavnik Hrvatske na završnom turniru koji se igra početkom lipnja u Beogradu.



Rezultati: Split – DOŠK 37:24, Zadar – D. Petrović 43:31, Zadar – Split 65:21, D. Petrović - DOŠK 75:21, D. Petrović - Split 58:26, Zadar – DOŠK 80:20.
Poredak: Zadar 6, Dražen Petrović 5, Split 4, DOŠK 3 boda.

Za KK Dražen Petrović igrali su: Ante Brajković, Šimun Dragutin, Lovro Vidačak, Toni Bilić, Martin Klarin, Gabrijel Pancirov, Vito Sutlović, Niko Gardijan, Andrija Barać, Petar Kuzmanić, Ivan Krešić i Niko Lelas. Trener: Zoran Huljev.

KK DOŠK: Josip Vlaić, Ivan Vranković, Frane Baran, Lovre Mihaljević, Luka Milovac, Josip Tarle, Šime Vlaić, Ante Vranković, Ivan Čulina, Luka Buha, Mario Reljanović.Trener: Marin Barišić.

25. travanj 2024 03:45