StoryEditorOCM
KošarkaPovratak na parket

Košarkaši Šibenika večeras u Osijeku traže prolazak na završni turnir Kupa Kreše Ćosića

6. siječnja 2018. - 13:06

Košarkaši Šibenika poslije božićnih i novogodišnjih blagdana vraćaju se u natjecateljski pogon. Kuglice im baš nisu bile naklonjene prigodom ždrijeba parova osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. Ne toliko zbog kvalitete protivnika, već zbog toga što moraju na daleki put u srce Slavonije, na megdan Vrijednosnicama Osijek:

- Mogu samo zahvaliti upravi što nam je omogućila da na put krenemo dan ranije- kazao je Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

I taj podatak znak je da "narančasti" ne pomišljaju na mogućnost da u Kupu spuste nogu s papučice gasa:
- Pazite, mi nemamo pravo niti u jednoj utakmici biti na "pola gasa". Naša filozofija glasi da možemo i pobijediti i izgubiti, ali da na parketu moramo biti maksimalni- veli Anzulović.

U nedavnoj prvenstvenoj utakmici na Baldekinu, Šibenčani su relativno glatko svladali Osijek, bilo je 74:62 za "narančaste". No, momčad trenera Vladimira Krstića u međuvremenu je doživjela nekoliko igračkih promjena. Otišao im je Australac Jois, ali su zato potpisali finskog reprezentativca krilnog centra Linbdoma, iskusnog centra Krolu i mladog Mandića iz Cibone:

- Čujte, Osijek je klub koji je uz četiri ABA ligaša najviše uložio u ovogodišnju momčad. Jaka su ekipa, međutim mi idemo odigrati pošteno i najbolje što znamo, pa neka bude što bude- govori trener "građana".

Šibenčani će u Osijeku zaigrati bez mladog centra Pave Paića. Utakmica u dvorani u Gradskom vrtu počinje večeras u 19 sati.

20. travanj 2024 03:30