StoryEditorOCM
KošarkaPrvi poraz

Veličanstvena šibenska serija stala u Višnjiku: Zadar iscijedio "paklenu naranču"

18. prosinca 2017. - 23:55

Svaki vrč ide na vodu dok se ne razbije, tako i šibenski koji  se razbio na obrani Zadra, u konačnici  su gosti izvukli častan poraz.
Zato im valja prizanti sportski duh, jer nisu klonuli ni onda kad su se doslovce nalazili na koljenima, razbarušeni u naletu sjajne igre zadarske momčadi. I da se nisu prerano ohladili domaćini tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica.
Ovako gosti imaju dovoljno razloga za staru dobru priču : " Dobro smo se držali!"

Cijela dalmatinska košarkaška priča  počela se vrtjeti na zadarskom Forumu gdje su se okupili pripadnici navijačke skupine Tornado i svi dobro došli prijatelji Zadra. Baklje, pjesma i potpora klubu trajali su sve do dvorane na Višnjiku i nastavila se pod svodovima Krešinog doma.

Podosta očiju bilo je pogledom usmjerno na ulaz gdje se očekivao dolazak šibenskih Funcuta. I onda su krenule salve međusobnog "čašćenja" o čemu nema potrebe trošiti riječi. Jer, zanimljivije je bilo dolje na parketu gdje se moglo vidjeti jedan posve hrabri Šibenik, čije su akcije bile tečne u konačnici i precizne.

Zadar je nekako sam sebi nabio nervozu koje se nikako nisu uspijevali osloboditi. Uvukala se neka neobjašnjiva nesigurnost što su gosti vješto koristili...U jednom se trenutku šibenska momčad odvukla do sedam poena viška, pa se razumljivim učinilo zazivanje publike: " Hoćemooo pobjeduuuu!"

Došle su te dvije riječi do glava  igrača Zadra koji su krenuli igrati obranu koja je doslovce počela razarati svaki pokušaj  Šibenčana da ostanu u utakmici koja im je skroz krenula izmicati iz ruku. Sva njihova nastajanja nestajala su ispred zadarske agresivnosti....

Ničim nisu mogli odgovoriti, jednako u obrani i napadu, presječene su im sve akcije, onemogućilo šut od kojeg su živjeli. Onda je do izražaja došla njihova poroznost koju je prvi otkrio Bašić kojeg su onda u seriji 24:1, redom slijedili, Bostic i Brzoja, a začinio tricom Vuković, dovoljno  za zaključak na tribinama: "Nemoćni su Šibenčani do krajnjih granica.!

Onda se poslije  povratka iz svlačionice Zadar nakratko pobrinuo da gosti dođu do zraka, ali to njihovo oživljavanje nije trajalo predugo.
Opet se pokrenula zadarska "lokomotiva", Šibenčani su tonuli sve više, izgledali su po drugi put više nego bezglavo, ošamućeno bez imalo suvislosti u napadu. S tricama su im gard razbili Božić i Bostic, pa je trener Aramis Naglić zaključio kako iz "bitke" mora izvući Amerikanci, Knowles i Bostic  koje je publika naveliko pozdravila.

Ali ni to nije pomoglo  gostima kojima je glava stalno bila " ispod vode" na minus 22! Očekivano, uslijedila je opuštenost domaćina i stoga na "  malu kaznu" nije trebalo dugo čekati , olako su  Zadrani shvatili Milekovića čiji je forte šut izvana, onda ne čudi što je zabio dvije i krenuo šibenski brod vaditi s dna.
I tu nije bio kraj, jer su Bašić i Šarić dometnuli dvije te potaknuli novu zadarsku nervozu...

Semafor
Zadar – Šibenik  81:72 
ZADAR: Knowles 8, L. Bašić 3, Ivanov 6, Kraljević, Jelenković, Krajina 9, Bostic 21, Vuković 9, Brzoja 14, Špralja 2, Erslan, Božić 9.
GKK ŠIBENIK: Radovčić, Šarić 8, Vitali 9, Gulin, D. Bašić 7, Bundović, Pandurić 9, Jelić, Mileković 23, Nakić 10, Klepo, Paić 6.

6:10 – Nikako se Zadar nije mogao probuditi od slavlja nakon Budućnosti, otuda i šibenski rezulatski iskorak kojeg su obilježile dvije trice, Šarića i Milekovića, prije njih u reketu je odlično odigrao Paić.
18:25 – Gostima je ruka radila punom parom, priču iz prvih deset minuta   s tri poena zaključio je Mileković koji je na isti način otvorio novih deset minuta. 
42:26 – Onda je zadarska obrana rekla STOP! Nekoliko ukradenih lopta,  jednako toliko istrčanih kontra, uz dva projektila izvana čiji su potpisnici bili Bašić i Brzoja. Svoje minijature imao je i Bostic tako da se Šibenik suočio sa serijom Zadra 25:1!
57:35 – Tornado  na tribinama, ali i na parketu pomeo je Šibenčane , vratilo ih u realnost  i podsjetilo na razliku u kvaliteti.
70:63 – jedino što je preostalo gostima bio je pokušaj povratka na račun vanjskog šuta. I uspjeli su u tome napose Mileković. 

19. travanj 2024 05:36