StoryEditorOCM
KošarkaOsam od osam

Pobjednička serija "narančastih" ide dalje: Luka Pandurić srušio "svoje"; Funcuti se već zagrijavaju za Zadar

8. prosinca 2017. - 20:59

"Cili život živim tu, ko u nekom plavom snu" stih je pjesme Meri Cetinić. U ovom slučaju radi se o "narančastom snu" kojeg od početa sezone žive košarkaši Šibenika. Naime, niti Osječani nisu uspjeli šibensku kompozciju izgurati s pobjedničkog kolosijeka. Poslije dvoboja sa Slavoncima "građani" imaju skor od osam pobjeda u osam utakmica. I sada s pravom guštaju u tom trenutku i već se "oštre" za "vječni" dalmatinski derbi sa Zadrom na Višnjiku.

Šuterski je bio sjajan ulazak u utakmicu domaćina. Treneru gostiju Vladimiru Krstiću nije se isplatila taktika da ide ispod bloka Krešimiru Radovčiću, jer je play Šibenika u prva dva napada stavio dvije trice. Brzo mu se priključio s istim učinkom i Luka Pandurić, koji je pet sezona nosio dres Osijeka, pa već nakon tri minute "građani" vode 12:3. Krstić mora zvati time out i mijenjati taktiku. Dobro je funkcionirao napad Šibenik sve do pred kraj prve četvrtine. Onda su upali u "crnu rupu". Gotovo je nevjerojatno koliko su otvorenih šuteva, zicera, pa i slobodnih bacanja promašili. Gosti su na krilima Zadranina Domagoja Vrkića, koji je prve ozbiljnije seniorske korake napravio baš u GKK Šibeniku, to iskoristili i došli na minus jedan (21:22).

Prekretnica je bio nesportski prekršaj Australca Joisa, kojeg su domaći fino kapitalizirali. Serijalom slobodnih bacanja i tricom kapetana Bašića opet imaju ozbiljniju prednost (29:21). Pravu erupciju oduševljenja u dvorani izazvao je pogodak Bašića sa svoje polovice terena sa zvukom sirene, za prvo dvoznamenkasto vodstvo Šibenika. Tim potezom je šuter "narančastih" još jednom opravdao svoj nadimak "snajper iz Manadaline".

Na početku drugog poluvremena centar domaćih Filip Bundović je zatvorio reket u obrani,a u napadu ubacio svoje ispod obruča. Ostatak posla je odradio šibenski Slavonac Pandurić koji je uporno vrtio "pick" i radio to manje- više uspješno. Mudra igra Šibeniku je donijela plus 15 (47:32) pred kraj treće četvrtine. Do kraja je domaća družina rutinski zatvorila utakmicu, kao da trener Anzulović ima skup rutinera, a ne najmlađu momčad lige.

Za ponajboljeg igrača Šibenika Luku Pandurića vrijedila je ona "tko će kome nego svoj svome":
- Istina, večeras mi se otvorilo. Osijek je puštao šut, a meni je ulazilo dosta toga. Međutim, ne bih siticao sebe, već cijelu ekipu. Naročito, momke ispod koša koji su odradili "prljavi posao". Lagao bih kad bih kazao da nisam imao dodatnog motiva, jer je uvijek gušt igrati protiv bivše momčadi- kazao je branič Šibenika.

Trener Vladimir Anzulović pobjedu je posvetio pomoćnom treneru Miru Juriću kojeg je viroza prikovala ze krevet.

GKK Šibenik- Vrijednosnice Osijek 74:62 (19:12, 15:11, 15:14, 25:25)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 700. Suci: Alfred Jovović (Zagreb), Krunoslav Peić (Zagreb), Marko Živaljić (Split).
GKK Šibenik: Radovčić (13), Šarić, Vitali (8), Gulin, Bašić (15), Bundović (12), Pandurić (22), Jelić, Mileković, Nakić (4), Klepo, Paić.
VROS Osijek: Boban, Taylor (11), Došen, Levinson, Markulin (8), Anzulović, Šarac (8), Krajina (4), Jois (19), Vrkić (12), Turalija.

20. travanj 2024 15:47