StoryEditorOCM
KošarkaSedam od sedam

Pobjednički hod košarkaša Šibenika nastavljen i u Kaštelima; "Šere" Radovčić napunio statistiku

3. prosinca 2017. - 09:37

Sedam je Kaštela, ali je i sedam pobjeda na kontu košarkaša Šibenik! Pobjednički hod "narančastih" nije zaustavljen niti na još jednom neugodnom gostovanju u Sućurcu, gdje su domaćini očajnički tražili prvi prvenstveni uspjeh. Međutim, momci trenera Vladimira Anzulovića imali su nešto drugačiji plan i uzdignutih su ruku napustili dvoranu na Sokolani.

Šibenčani su izvrsno šuterski otvorili utakmicu. U prvih sedam pogodili su šest trica. Po dva puta su bili precizni Radovčić, Nakić i Pandurić, pa je semaforu svijetlilo 20:9 za "narančaste". S ulaskom Tonija Vitalija, "građani" su dobili i unutarnju igru, te na prvi mali odmor odlaze s dvotruko više koševa od protivnika (24:12).

Šibenik nešto lošije ulazi u drugu četvrtinu. Stoga, trener Vladimir Anzulović već nakon minute i po zove time out. Radi i trostruku zamjenu, a mijenja se i stil igre. "Narančasti" se više ne oslanjaju na vansjki šut, već preko Vitalija i Radovčića nastavljaju trpati koš Kaštela za lijepih 35:22.

Bilo je to na 5 minuta i 20 sekundi prije poluvremena. Zabilježili smo to vrijeme na semaforu, budući da su od tada Šibenčani upali u "crnu rupu". Punih pet minuta bili su bez ubačaja, što koriste Kaštelani i serijom 10:0 stižu na zaostatak od svega tri koša. Loš niz "građana" prekida Filip Bundović 26 sekundi prije odmora pogocima s linije slobodnih bacanja, što su ujedno bili i njegovi prvi koševi na utakmici.



Srećom po Šibenčane, loše minute kratko su trajale. Odmah po izlasku iz svlačionice vratili su se starim dobrim navikama. Uslijedila je serija "građana" 11:2 za sigurnih 48:34. Fascinantno zvuči podatak da su Šibenčani u prvih šest minuta Kaštelanima dozvolili samo dva ubačaja!? Konačno je proradio je i šut kapetana Bašić, koji je s dvije trice odveo svoje na najveću prednost (58:42).

Domaći su se ponadali kako bi se stvari mogle zakomplicirati kada je Kljajić tricom četiri minute prije posljednjeg zvuka sirene smanjio na (56:64), međutim Pandurić, Bundović i Bašić nisu dozvolili uzbudljivu završnicu.

Valja istaknuti dobru partiju playmakera Krešimira Radovčića koji je fino napunio svoju statistiku. Uz 12 koševa, skupio je osam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

U idućem kolu, GKK Šibenik dočekuje Osijek. Utakmica se igra u petak, 8. prosinca u 18 sati.

Ribola Kaštela- GKK Šibenik 63:70 (12:24, 20:13, 16:24, 15:9)
Kaštel Sućurac. Dvorana na Sokolani. Suci: Josip Jurčević (Split), Martin Vulić (Zadar), Leo Roglić (Split).
Ribola Kaštela: Kljajić (8), Mikulić, Rhymes (10), Karanušić, Pruže, Došen (18), Galić (7), Mandić (10), Đugum (2), Živković, Roso, Šipić (8).
GKK Šibenik: Radovčić (12), Šarić, Vitali (13), Gulin, Bašić (12), Bundović (6), Pandurić (14), Jelić, Mileković (5), Nakić (8), Klepo, Paić.

16. travanj 2024 21:40