StoryEditorOCM
Košarka"Metla" u Zagrebu

Šibenik ima 6:0, a nije tenis! Anzulovićeva "paklena naranča" deklasirala i "analitičare" (FOTO)

19. studenog 2017. - 11:58

Hermes Analitica – GKK Šibenik 60:87 (8:16, 17:25, 19:19, 16:27)
ZAGREB- Dvorana Prirodoslovne škole Vladimir Prelog. Suci: Josip Jurčević (Split), Damir Palavra (Zagreb), Vedran Vedriš (Novigrad Podravski).
Hermes Analitica: Perić (13), Kordić (5), Raič (10), Svoboda (9), Garafolić (2), Španja (9), S. Krstanović (5), Turić (2), Šekelja (2), Rajić (3), A. Krstanović.
GKK Šibenik: Radovčić (3), Šarić (3), Vitali (14), Gulin (5), Bašić (9), Bundović (15), Pandurić (11), Jelić, Mileković (4), Nakić (13), Klepo, Paić (10).

U ovoj utakmici pobjednička serija Šibenčana morala je stati. Na sreću košarkaša Šibenika stala je ona šibenskog dvojca u redovima Hermes Analitice- trenera Tonija Radića i krilnog centra Bruna Španje. S druge strane, "narančasti" su nastavili trijumalni hod i sada imaju šest pobjeda u isto toliko utakmica! Po računici njihovog trenera Vladimira Anzulovića za opstanak u ligi, što je bio proklamirani cilj uoči sezone, trebaju im još dva slavlja. I najvećim "hlebincima" jasno je da to u ovom trenutku zvuči kao klasično pilanje naopako...

Mlađahna momčad Šibenika u Zagrebu se postavila autoritativno od samog početka. Već u uvodnih pet minuta bilo je jasno u kojem smjeru će otići utakmica. Da, poveli su domaći 2:0 i onda dugo, dugo postili. Što Bundović ispod koša, što Radovčić i Bašić izvana, zabili su "građani" deset koševa za redom. U 8. minuti stigli su i do prvog dvoznamenkastog vodstva (14:4).

U drugoj četvrtini kormilo šibenskog broda na parketu je preuzeo Trogiranin Toni Vitali, i inače najkorisniji igrač "narančastih". Pod njegovim vodstovm Šibenik je u 17. minuti imao dvostruko više koševa od domaćina (36:18).

Mala napadačka kriza napala je goste u trećoj četvrtini. Primakla se Hermes Analitica na 39:48. Ipak, prvenstveno zahvaljujući dobroj roli nadarenog Tonija Nakića gosti u posljednju četvrtinu odlaze s pristojnom zalihom.

U posljednjoj dionici Zagrepčani nisu imali "pare" da ozbiljnije priprijeti razigranim Šibenčanima. Dapače, prednost gostiju je još nabujala, pa je Anzulović dao pristojnu minutažu ešalonu mladaca (Gulin, Klepo, Jelić) koji rijetko ozbiljnije participira u prvoj momčadi.

Slijedi dvotjedna prvenstvena pauza zbog kvalifikacijskih utakmica reprezentacije. U idučem kolu, početkom prosinca, Šibenik gostuje u Kaštelima.

24. travanj 2024 21:16