StoryEditorOCM
Košarka"NARANČASTI" DRŽE GLAVU IZNAD VODE

Košarkaška operacija na Baldekinu: Grad i Dogus spašavaju GKK Šibenik

28. srpnja 2017. - 11:41

Ima li kraja agoniji GKK Šibenika? To pitanje s pravom postavljaju svi kojima je narančasta boja na srcu. A samo prije nekoliko mjeseci sve je izgledalo ružičasto za "narančaste". Jer, "građani" su osvojili prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva i samo se čekao iskorak u regionalnu ligu. No, tada je neprincipijelna koalicija HKS-a i vodstva ABA lige, ne poštujući propozicije natjecanja hrvatskog prvenstva, zatvorila "građanima" vrata regionalne lige. Nakon toga, narančasta kola su nezaustavljivo krenula nizbrdo. Prvo i najvažnije, nije uspio dogovor u trokutu Dogus grupa-Jolly-Grad Šibenik, koji bi jamčio stvaranje jednog jakog šibenskog ligaša. Potom je uslijedio igrački egzodus s Baldekina, posebno bolan onaj Roka Badžima bez lipe odštete. U tom gropu pale su teške riječi, optužbe, bilo je i pritisaka...

Sve je kulminiralo ostavkom predsjednika Ante Grpca, koja je uslijedila nakon oštrih javnih prozivki od Funcuta i bivšeg predsjednika Ante Gaćine. Premda, imamo dojam da su te prozivke bile samo kap koja je prelila čašu. Razlozi su zasigurno kudikamo dublji... No, sada je ključno pitanje kakva je sudbina GKK Šibenika? Klub je u evidentnoj upravljačkoj krizi. Ali i igračkoj, jer pod ugovorom ima toliko košarkaša da jedva može zatvoriti prvu petoricu. Jedno je sigurno, Ante Grbac definitivno odlazi s čela kluba. On neće biti poput ministra obrane Damira Krstičevića i promijeniti odluku:

- Ne, moja ostavka je neopoziva. Čak nemam ni neki otkazni rok. Sve poslove koje sam radio može preuzeti dopredsjednik Bašar Egemen, koji ima pravo supotpisa. Mislim da je idući korak sazivanje skupštine kluba na kojoj će biti izabran novi upravni odbor - kazao nam je Grbac.

A kada će biti toliko iščekivana skupština pitali smo Antu Gaćinu, člana uprave kluba i jednog od glavnih oporbenjaka svom imenjaku Grbcu:
- Očekujem da ćemo sazvati skupštinu u roku od 7, 8 dana - odgovorio je Gaćina, koji smatra da će doći do značajnih promjena u upravi kluba:
- Znate kako to ide. Kada padne predsjednik, pada i cijela uprava. Mislim da će se ići u tom smjeru - veli Gaćina.

Znači li to da imate u vidu već nekog novog predsjednika?
- Ne, nemamo. Znate, u ovom trenutku je prvenstveni zadatak pripremiti sezonu. Moramo vidjeti s koliko novca ćemo raspolagati i na tim temeljima graditi momčad. Ako budemo imali pet kuna, potrošit ćemo pet kuna. Ako budemo imali pet milijuna, potrošit ćemo četiri! Najgore je visoko poletjeti u nebo i onda tresnuti na tlo - govori Gaćina.

Jeste li u kontaktu s predstavnicima Dogus grupe? Odnosno, hoće li oni ostati glavni sponzor kluba?
- Mislim da nije korektno pritiskati na bilo koji način Dogus grupu. Oni su najviše napravili za ovaj klub i mislim da ostaju uz klub - zaključio je Gaćina.

A što o svemu kažu u Dogus grupi? Njihovo službeno očitovanje se očekuje ovih dana. Neslužbeno, Dogus grupa ostaje sponzor kluba zajedno s Gradom Šibenikom, koji je obećao izdvojiti više novca ove godine, što je i logično budući da iz gradskog proračuna više neće pomagati Jolly JBS. Također, moćna turska kompanija pokrit će sve dugove kluba koji su nastali prošle sezone ponajprije zbog enormno visokih ugovora pojedinim igračima (op.p. pojedinci su imali mjesečno više od 60 tisuća kuna neto). Najavljuju da će riješiti i dugove iz prijašnjih sezona, koji su stvoreni zbog nekih nikad realiziranih sponzorskih ugovora (op.p. NP Krka). Međutim, zvučnih igračkih pojačanja sigurno neće biti. Jer, kako poručuju neslužbeni izbori bliski Dogus grupi- iduće sezone cilj GKK Šibenika neće biti borba za vrh, već razvoj mladih igrača. Samo treba brinuti i kako ostati u ligi...

20. travanj 2024 16:00