StoryEditorOCM
KošarkaŠIBENSKI ZMAJČEK

Roko Badžim govori zašto je napustio matični klub i potpisao za ljubljansku Union Olimpiju: Otišao sam, moji me, nažalost, nisu htjeli

9. srpnja 2017. - 12:49

Što se čeka s Badžimom? Taj naslov, što je ne tako davno osvanuo u našem listu pokazao se zloćudnom prognozom. Umjesto očekivanog dogovora s matičnim klubom i potpisa novog ugovora za "građane" mladi se reprezentativac Roko Badžim obvezao na vjernost ljubljanskoj Union Olimpiji!

 

- Odavno su počeli moji pregovori s vodstvom Šibenika. No, sve je išlo sporo, da sporije ne može! Nisam uopće imao neke pretjerane financijske zahtjeve. Naprotiv, želio sam za pristojnu plaću ostati na Baldekinu, gdje sam vidio svoju šansu za novi iskorak u karijeri. Nisu pomogle ni moje odlične igre u šibenskom dresu ni nedavni sjajni nastup u mladoj reprezentaciji. U klubu su i dalje oklijevali. Moja zabrinutost je počela rasti kad sam shvatio da se raspada prošlosezonska momčad, da ostajemo bez prve petorke. A ponuda iz Ljubljane bila je korektna u svakom smislu. Ne samo financijskom. Stručni stožer Olimpije obećao mi je i obilatu minutažu. Znate, za me je igranje u ABA ligi veliki izazov. Novi, odlučni korak u mojoj karijeri – objasnio nam je svoju odluku Roko Badžim.

Za Baldekin se povijest ponavlja, kad je riječ o obitelji Badžim. Prije tridesetak godina šibenski je dres ljubljanskim zelenim zamijenio i Rokov otac Živko, juniorski reprezentativac bivše države, koji se kao 18-godišnjak okitio i naslovom europskog prvaka u generaciji Komazeca, Alihodžića

 

- Stalno sam upozoravao vodstvo GKK Šibenik da ne rastežu pregovore o novom ugovoru s mojim sinom. Gotovo sam ih molio da potpišu te toliko potrebne "papire". Vidio sam Rokovu budućnost upravo na Baldekinu. Kad je ponuda iz Ljubljane postala ozbiljna upozorio sam na to sve klupske čelnike. Od predsjednika Ante Grpca do uvijek korektnog Bashara Egemena, predstavnika turske Dogus grupe. Znajući da bi Roko tog dana mogao postići konačan dogovor s Olimpijom, nazvao sam ujutro u osam gospodina Bashara. Uzvratio mi je poziv tek oko 15 sati, kad je sve bilo gotovo, nepopravljivo. Kao Šibenčanin mogu reći da sam tužan zbog konačnog raspleta – objašnjavao nam je Živko Badžim.

U prošlom smo broju "Šibenskog" ponudili tri moguća raspleta krize na Baldekinu i ne sluteći da postoji i četvrta, najgora varijanta: mlada momčad bez Roka Badžima.
- Mislite da meni nije žao zbog svega!? Siguran sam da je moj igrački put bio dodatno ubrzan, zbog prilike koju su mi minulih sezona dali uprava i stručni stožer. Da ne govorim o Funcutima. Kad čuješ publiku, kakvu smo mi imali prošle sezone, košarkaš može samo letjeti na parketu. Ta će mi atmosfera najviše faliti u Ljubljani - zaključio je Roko.


Želili su ga i
Cibona, Zadar...

Ponuda Olimpije nije bila i jedina, koju je za odlazak s Baldekina dobio Roko. Gotovo jednako zanimanje za njega pokazali su Cibona, Zadar i jedan belgijski klub. U konačnoj odluci presudilo je to što će Roko imati važnu ulogu u rotaciji Ljubljančana – pojasnio nam je Šibenčanin Robert Jablan, Rokov menadžer.


Stalno sam upozoravao vodstvo GKK Šibenik da ne rastežu pregovore s mojim sinom. Gotovo sam ih molio da potpišu te toliko potrebne papire - tužan je Živko Badžim, Rokov otac


19. travanj 2024 04:59