StoryEditorOCM
KošarkaOglasio se Josip Stojanović Jolly

Tvrtka Jolly- JBS i njena povezana društva više nemaju interesa sponzorirati košarku

Piše Šibenski.hr
8. lipnja 2017. - 16:55

Povodom niza tekstova o sudbini košarkaškog kluba Jolly JBS-a i evenutalnom ujedninjenju s GKK Šibenikom oglasio se Josip Stojanović, generalni sponzor Jollya:

- Nakon sedamnaest godina sponzoriranja, najprije ženskog košarkaškog kluba, a onda paralelno pet godina zajednički ženske i muške ekipe u Šibeniku, te posljednjih pet godina isključivo muškog kluba, tvrtka Jolly-JBS i njena povezana društva odlučila su da više nemaju interesa za daljnje sponzoriranje košarke kao sporta. Proteklu natjecateljsku sezonu, ako izostavimo velike uspjehe sa ženskim klubom, smatramo jednom od najuspješnijih u kratkoj povijesti kluba. Imali smo velike ambicije, i najbolju ekipu, sastavljenu od nikada boljih igrača, trenera i pratećeg osoblja, tako da s ponosom mogu reći da smo bili jedna velika homogena obitelj. Na žalost, sva vrijednost toga izgubljena je u sustavu natjecanja, u kojem se niti na početku, niti na kraju istog nije znalo što nas sutra čeka. Svi odgovori svodili su se na kratkih 'vidjet ćemo'!!!- istaknuo je u svom priopćenju Stojanović. On dalje navodi:

- Mi kao odgovorni ljudi prema našim firmama i našim zaposlenicima, koji su nesebično trošili svoje slobodno vrijeme i volonterski sve ove godine pomagali u uspjehu kluba, više to ne želimo raditi. Koristim ovu prigodu da se zahvalim svim onima koji su nesebično sve ove godine pomagali radu kluba, djeci koja su prošla kroz razne kategorije u oba kluba, a bilo ih je između sedam i osam tisuća, prijateljima kluba, a posebno mnogobrojnim sponzorima koji su omogućili da ova lijepa priča traje sve ove godine. Kako u životu, tako i u sportu imamo lijepih i manje lijepih trenutaka, a na kraju pamtimo samo one lijepe, a za one manje lijepe, da ne kažem ružne želim napomenuti, ako smo nekoga ikada slučajno svojom gestom povrijedili, još jednom se istinski duboko ispričavamo- poručio je Stojanović, zahvalivši se i medijima koji su klub pratili, kako je rekao, s manjom ili većom pozornošću.

Stojanović nije želio otkriti više o daljnjim planovima:
- Što se tiče daljnjih aktivnosti kluba, i putanja u kojem će pravcu nastaviti djelovati, kao i u kojem gradu, odluku će donijeti Upravni odbor i skupština kluba. Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da se klub neće ugasiti! Isto tako, škola košarke koja nosi ime naše legende Josipa Slamića-Prima nastavit će djelovanje samostalno kao i do sada kao poseban pravni subjekt, a mi ćemo je kao i do sada u skladu sa svojim mogućnostima pratiti.
I na kraju jedno veliko hvala svima sa kojima smo surađivali svih ovih sedamnaest godina, uz želju za što više sportskih i poslovnih uspjeha u budućnosti- priopćio je Stojanović.

Znakovita je njegova poruka za kraj:
- Ako jednoga dana dođe do velikog spajanja svih košarkaških klubova u gradu Šibeniku u jedan zajednički klub, i mi ćemo u skladu sa našim mogućnostima dati svoj doprinos- zaključio je Stojanović.

20. travanj 2024 10:43