StoryEditorOCM
KošarkaNA BALDEKINU POČELI ŠPARATI

Zadranin napustio "narančaste", Grbac poručuje: Stop teškim ugovorima!

7. lipnja 2017. - 15:42

Makar na Baldekinu još nije zaživio „sporazum o preslagivanju“ već se počela rješavati igračka križaljka. Aktualno vodstvo Šibenika raskinulo je suradnju s Ivom Ivanovom, jedinim košarkašem, koji je u prošlosezonskom rosteru imao opciju produženja ugovora na još jednu sezonu.

Rastanak sa zadarskim krilnim centrom nije pretjerano iznenadio one, koji pomno prate zbivanja na Baldekinu. Javna je tajna da je Ivanov bio uvjerljivo najplaćeniji igrač „građana“. S primanjima, koja bi teško podnijeli i financijski jači klubovi.

- Visoka plaća bila je isključivi razlog zbog kojeg smo se rastali s Ivom. Na račun njegovih igračkih i ljudskih osobina nemamo nikakvih prigovora. No, sada jednostavno krećemo nekim drugim putem. Igračima više nećemo i ne možemo nuditi tako teške ugovore – kratko nam je kazao predsjednik GKK Šibenik Ante Grbac.

Sada već bivši prvotimac „narančastih“, nekadašnji igrač Zadra i slovenske Krke, nije krio žaljenje zbog odlaska s Baldekina.
- U mom je ugovoru stajala opcija da do 15. lipnja moramo odlučiti hoćemo li nastaviti suradnju. U suprotnom aktivirala bi se druga godina ugovora. U razgovoru s gospodinom Grbcem shvatio sam da oni više ne mogu financijski pratiti moj ugovor. Rastanak je, stoga, bio neminovan. Naravno, da mi je žao što odlazim iz Šibenika. Bila je to lijepa, uspješna sezona za mene i klub. Sve je bilo ugodno. I kontakt s navijačima, pa i s vama novinarima. No, takav je život sportaša. Šibeniku želim sve najbolje u budućnosti, a ja krećem u potragu za novim klubom – poručio je Ive Ivanov. 

18. travanj 2024 21:27