StoryEditorOCM
KošarkaBasket turnir

Pobijedi u Šibeniku i nastupi na svjetskom Mastersu u Pekingu

1. lipnja 2017. - 14:06

Legendarna 3x3 košarkaška turneja Basket Tour ulazi u svoju već 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj.
I ove godine ekipe će se boriti za titulu prvaka preko mreže 12 kvalifikacijskih turnira i velikog završnog Mastersa, koji se tradicionalno održava na riječkom Korzu (22. srpnja). Naravno, Tour će imati svoju stanicu u Šibeniku i bit će to četvrti ove sezone, a tradicionalno će se održati 7. lipnja, u spomen na Dražena Petrovića. Turnir će biti održan na Trgu Pavla Ivana Šubića II.
Kao i ostali, šibenski turnir će se igrati u četiri dobne kategorije (U13, U15, U18, seniori), a pobjednik one najelitnije seniorske kategorije i ovaj će put ići direktno na Masters u Rijeku.
Vrlo dinamična pravila po kojima se 3x3 košarka igra na svim službenim turnirima donosi nam brzu i atraktivnu igru s velikim brojem neizvjesnih završnica, a od ekipa se očekuje odlična fizička pripremljenost s obzirom da je napad ograničen na samo 12 sekundi, a nakon svakog postignutog koša mijenja se posjed lopte. Prijave za turnir su na službenoj web-stranici projekta www.basket-tour.com.
– I ove sezone pripala nam je velika čast biti dio svjetskog FIBA World Toura, pa će naš pobjednik ići u švicarsku Lausannu krajem kolovoza i boriti se s najboljim europskim 3x3 ekipama, te imati mogućnost izboriti nastup na svjetskom Mastersu, koji će se održati u listopadu u Pekingu.
Prošle sezone odlično su nas na velikoj sceni predstavili splitski Statisti, igrajući u polufinalu FIBA World Toura u mađarskom Debrecenu. Veliki razvoj 3x3 košarke u svijetu potaknut će, nadamo se, i uvrštenje našeg sporta u program Olimpijskih igara, što ovaj najpopularniji urbani sport na svijetu i zaslužuje – kaže Bojan Čekada, organizator Basket Toura, i sam nekada vrlo dobar košarkaš.
Osim klasičnog sportskog dijela, basket turnir u Šibeniku ponudit će gledateljima i zabavni dio programa s plesnim skupinama. Organizirana su natjecanja u šutiranju trica te u vrlo atraktivnim zakucavanjima.
– Držimo da će to biti mamac brojnim ekipama i publici da nam se pridruže na turneji, a posebno na uvijek zanimljivom turniru u Šibeniku – rekao je Čekada.

19. travanj 2024 11:01