StoryEditorOCM
KošarkaKakva je BUDUĆNOST BALDEKina

Ante Grbac, predsjednik košarkaškog kluba: Pojačanja neće biti bez novih velikih sponzora

20. svibnja 2017. - 14:53

Bez ikakve se dvojbe tek završena sezona košarkaša Šibenika može nazvati uspješnom. No, čim je spušten zastor nakon poraza od Cibone u Draženovu domu, nad glavama prijatelja "narančastih“ pojavio se bezbroj upitnika. Šibenčani su, naime, regularni dio sezone odradili gotovo bez greške, ako izuzmemo poraz u Splitu koji se, jednostavno rečeno, morao izbjeći. O tome najbolje svjedoči konačan "skor“ 21-5 i koš-razlika "plus 322“, koji su Šibenik doveli do prvog mjesta prije doigravanja. "Pomeli“ su "građani“ u prvom krugu playoffa i Zagreb, no snovi o finalu srušili su se na Ciboni.

 



Navijači Šibenika ne bi imali posebnog razloga da budu razočarani porazima od Zagrepčana da ih "vukovi“ nisu pobijedili čak pet puta ove sezone gotovo na istovjetan način. Cibona je i jedina momčad s kojom su Šibenčani imali negativan "skor“ i u regularnom dijelu sezone. Zato se logičnom nametnula dvojba jesu li Žorić, Šakić i društvo šibenske "crne mačke“ ili je polufinale doigravanja trenutačno limit za "narančaste“.
- Smatram da smo protiv Cibone odigrali kvalitetno, no pokazalo se da su oni još kvalitetniji od nas. I iskusniji! Ta su dva faktora presudila. Treba biti realan i reći da mi nismo ni bili favoriti. Oni su fizički jači, viši od nas. Naravno, da smo mogli bolje, ali u takvim okolnostima igraš koliko ti protivnik dopusti – priča trener Šibenika Vladimir Anzulović.

Šibenski trener podcrtao je napredak mladih bekova, ali i indirektno priznao da je nekim mladcima mogao pružiti veću šansu.
- Ponosan sam na činjenicu da su sazreli Badžim i Radovčić. Roko je postao jedna od naših ključnih poluga, a Krešo je u posljednjih sedam, osam utakmica unaprijedio, stabilizirao svoju igru. Žao mi je jedino što Paiću nisam pružio više minuta. Zaslužio ih je – ističe Vlado Anzulović.
Kao sustavnog, studioznog i ozbiljnog stručnjaka nije ga iznenadilo pitanje o projekcijama za iduću sezonu.
- Uvijek postoje plan A, B i C za dalje. Glavnu riječ će, dakako, voditi uprava. Dosad su nas pratili na pravi način, pa vjerujem da će donijeti kvalitetne odluke i za iduću sezonu – rekao je trener GKK Šibenik.

 



A zanimljivo je bilo čuti što o svemu kaže predsjednik kluba Ante Grbac. Nepopravljivi optimist, koji je vjerojatno "gutao knedle“ u posljednjim sekundama dvoboja sa Cibonom, shvaćajući da će njegove želje o finalu s Cedevitom na Baldekinu ostati samo to – želje.
- Pojačanja za sljedeću sezonu neće biti bez novih, velikih sponzora. Bez njih ne možemo "pucati“ visoko. Dogus grupa, koja godinama nesebično održava klub na životu, ne može sama – smatra predsjednik Šibenika.

Njegove riječi, dakako, automatski "preusmjeravaju“ na vruće pitanje o fuziji, odnosno mogućem ulasku Josipa Stojanovića Jollyja u klub kao novog sponzora. Na temu, kojom je upravo Grbac u svojem nedavnom medijskom istupu "zakuhao“ šibenske košarkaške krugove. A ona nameće parafrazu stare latinske poslovice "Aut Jolly aut nihil!“(Ili Jolly ili ništa!).



- Gospodin Stojanović je bio na utakmici u Zagrebu i odmah smo se složili kako Cibona ne bi imala šanse da su u našim redovima bili Scott i Novačić. Znam da svi u klubu i oko njega ne podržavaju suradnju s Jollyjem. Pitam se stavljaju li neki svoje sitne interese iznad interesa kluba i šire neistine o Jollyju!? Pritom uopće ne mislim na navijače, koji su naše zlato i srebro – otvoreno će Grbac.


Pozivnica za Ligu prvaka?
Iako je sezona za Šibenik gotova, još gori nada da će Baldekin sljedeće sezone ugledati Regionalnu ligu ili FIBA-inu Ligu prvaka.
- U Šibeniku će ovih dana boraviti direktor FIBA Basketball Champions lige, što u prijevodu znači da je izvjesno dobivanje pozivnice za to natjecanje! Za ABA ligu moramo još sačekati kako će se sve rasplesti. Još sam uvijek optimist – otkriva Grbac.

Stojanovićev autobus
Ante Grbac iznio je još neke detalje, koji govore da su odnosi dvaju šibenskih klubova puno bolji nego što ih se želi prikazati.
- Prije utakmice s Cibonom pokvario nam se autobus. Bili smo u potrazi za drugim, dok nam se nije javio Jolly i besplatno ponudio svoj!

20. travanj 2024 03:26