StoryEditorOCM
KošarkaNASTAVILI (CRNU) TRADICIJU

"Narančasti" ponovno pokleknuli u završnim trenucima protiv "vukova"

7. svibnja 2017. - 22:09

ŠIBENIK – CIBONA 67:70 (15:18, 27:21, 10:16, 15:15)

Šibenik – Dvorana Baldekin. Gledatelja 1300.
Suci: Radović (Dubrovnik), Vulić (Zadar), Radojković (Split)

Šibenik: Radovčić (6), Badžim (6), Nakić, Bašić (3), Blaće, Pandurić, Turkyilmaz (11), Paić, Ivanov (9), Petani (7), Siriščević (14), Halilović (11)
Cibona: Reynolds, Uljarević, Šakić (18), Marinelli, Marić, Žorić (22), Ćorić, Bošnjak (12), Rozić (12), Ljubičić, Joksimović (4), Gospić (2)

Šibenik i Cibona nastavili su svoju ovosezonsku tradiciju po kojoj utakmicu ne mogu završiti bez drame. „Narančasti“, nažalost, nisu uspjeli prekinuti i Ciboninu tradiciju pobjeda. Ni ovoga puta Anzulovićeva momčad nije znala zadati završni udarac „vukovima“. Uspjeli su se Šibenčani vratiti nakon velikih „minus“ devet početkom posljednje četvrtine, pa i povesti koševima Ivanova 65:64. No, koštao ih je ne baš mali broj početničkih grešaka, što su prekaljeni Zagrepčani i ovoga puta vješto iskoristili.
Nedostajalo je Šibeniku i više raspoloženih pojedinaca. Samo su Siriščević, Halilović i Turkyilmaz prebacili brojku od 10 poena.  S druge su se strane, uobičajeno dobrima Šakiću i Žoriću, pridodali Rozić i Bošnjak.
Druga utakmica polufinalne serije igra se u srijedu u Zagrebu.

SEMAFOR BALDEKINA

1. ČETVRTINA

7:12 – „Narančasti“ nisu najbolje otvorili utakmicu u grotlu Baldekina. Puno je bilo, teniskim rječnikom rečeno, neforsiranih pogrešaka. Ciboni je, pak, ulazilo sve što su „opalili“ po košu.
15:18 – Smanjio je Šibenik „minus“ zahvaljujući dobroj roli Turčina Turkyilmaza. Izzet je bio aktivan u obrani (blokade) i opasan po koš Zagrepčana.

2. ČETVRTINA

25:22 – Posao započet u prvoj, Izzet Turkyilmaz nastavio je u drugoj četvrtini. Njegova trica i slobodna bacanja dovode „narančaste“ u prvo vodstvo. Pridružio mu se i mladi play Krešimir Radovčić, s preciznim vanjskim šutevima i asistencijama.
38:33 – Rano su Šibenčani ušli u problem s prekršajima, no na parketu se vodi bespoštedna bitka. Pogađaju Siriščević (dvije trice), Petani i Badžim.

3. ČETVRTINA

45:48 – „Narančasti“ u drugo poluvrijeme ulaze novom tricom Siriščevića, no onda se zaustavljaju. Cibona ulazi u seriju 7:0. U tom razdoblju šibenski koš „trpa“ iskusni centarski tandem Žorić i Šakić.

4. ČETVRTINA

52:61 – S dvije trice Domagoja Bošnjaka gosti u prvim minutama zadnje dionice bježe na velikih 9 razlike.
65:64 – Uspio je Šibenik dohvatiti, činilo se, nedohvatljivu prednost preko Bašića, Badžima i Ivanova.

18. travanj 2024 20:10