StoryEditorOCM
KošarkaBaldekin gori

Cibonu očekuje grotlo šibenske dvorane: "Zula" zove "u stav" igrače, stručni stožer, upravu i navijače!

6. svibnja 2017. - 15:32

Košarkaši GKK Šibenika u nedjelju u 18 sati na Baldekinu dočekuju zagrebačku Cibonu u prvoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske. Uoči najvažnije utakmice u sezoni za "narančaste" mnogi se igraju brojkama i pitaju može li za Šibenčane broj 13 biti sretan? Zašto 13? Zato što je prije 13 godina "stara" Šibenka igrala zadnji put u poluzavršnici domaćeg prvenstva i to baš protiv Cibone. Tada su "vukovi" bili jači. No, sada su omjeri snaga nešto drugačiji. "Nova" Šibenka je po kvaliteti puno bliža Ciboni. I zato se šibenski navijači nadaju kako će "građanima" četvrta biti sreća. Naime, Cibona je u sve tri ovosezonske utakmice sa Šibenikom izlazila kao pobjednik. U taboru "narančastih" vjeruju kako bi ovaj put oni mogli uzdignutih ruku s parketa:

- Svjesni smo da će opet odlučivati sitni detalji. Od te tri utakmice koje spominjete dvije su bile na jednu loptu. U četvrfinalu Kupa na Baldekinu Siriščeviću je iscurio zadnji šut za pobjedu. U posljednjoj utakmici u prvenstvu Cibona nas je dobila košem postignutim gotovo sa zvukom sirene. Nadamo se da će ti detalji ovaj put otiči na našu stranu- govori Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenika.

Pitamo ga osjeća li se u svlačionici pristisak pred najvažniju utakmicu sezone:
- Osjeća se pozitivan pritisak. Svugdje u gradu se priča o košarci, o utakmici s Cibonom. Iskreno, uživamo u toj atmosferi. Jedva čekamo istrčati na parket, jer polufinale je dobar rezultat, ali mi želimo otići još korak dalje- veli šuter Šibenika.

U košarkaškim krugovima se dosta kalkuliralo o tome je li Šibeniku u poluzavršnici bolje igrati s Cibonom ili Zadrom. Na kraju, "narančasti" na meniju imaju "vukove":
- Cibona je u četvrtfinalnoj seriji pokazala da je bolja od Zadra. Međutim, sve je na nama, bez obzira na tko nam je protivnik u polufinalu. Svoje šanse svakako imamo. Cibonina prednost je što cijelu sezonu igraju 2-3 utakmice tjedno. Maša snaga je što ćemo imati "gorući" Baldekin, a i u gostima u Zagrebu imat ćemo lijepu podršku naših navijača- istaknuo je Bašić.

Da će Baldekin u nedjelju poslijepodne "gorjeti" nema nikakve sumnje. Jer, Funcuti će sigruno "zapaliti" atmosferu, a najavljuju i dolazak na Baldekin u korteu s Vidika. Za Cibonu će u šibenskoj dvorani biti postavljene montažne tribine s dodatnih 300-njak mjesta. Međutim, ni to neće biti dovoljno da primi sve one koji bi htjeli pogledati utakmicu. Iz kluba su nas izvijestili kako prodaja ulaznica ide vrlo dobro i apelirali da zainteresirani požure po dragocjeni papirić.



"Vruću" atmosferu zaziva i trener Vladimir Anzulović:
- Utakmicu sigurno neće odlučiti Ciboninih 15 trica protiv Zadra, niti naših trica sa Zagrebom. Ovaj put odlučit će obrana. Zato svi igrači i ja i stručni stožer i uprava i naravno Funcuti moramo biti spušteni u stav. Ono što vidim, i što je normalno, je da javnost traži konačno tu pobjedu protiv Cibone. Ali, moram istaknuti da su moji igrači i moj stručni stožer dali sve od sebe ove sezone, da smo ispunili sve ciljeve, i tražiti išta drugo osim da ostave srce na parketu, nije fer prema igračima. Ostavite meni da od njih tražim ovo drugo, a znate da ću tražiti – kazao je Anzulović.

Nakon zadnje utakmice između GKK Šibenik i Cibone vuklo se dosta repova. Nisu rijetki oni koji su upirali prstom prema zapisničkom stolu budući da je Cibona zabila pobjedonosni koš iz akcije za koju su imali samo 1,7 sekundi. Navijači Šibenika nisu bili zadovoljni ni suđenjem:
- Čujte, cijela liga ove sezone može biti na ponos svima, tako i suđenje. Poslije te utakmice smo se bavili našim greškama i nismo komentirali suđenje. Stoga, ne želim ni sada. Vjerujem da će suđenje i na prvoj polufinalnoj utakmici proteći kao i cijela liga do sada- komentirao je Anzulović.

Da je pred Šibenikom važna utakmica govori i podatak da se javnosti obratio Bashar Egemen, dopredsjednik kluba i predstavnik turske Dogus Grupe, glavnom sponzora košarkaša Šibenika:
- Dogus grupa njeguje veliku ljubav prema košarci. Posvećeni smo investiranju i promociji ovog lijepog sporta, ne samo u Turskoj nego i Hrvatskoj, koja je dala toliko velikih košarkaša. GKK Šibenik podupiremo proteklih šest godina kao generalni sponzor i iz godine u godinu rastemo. Od prvog dana vidjeli smo veliki potencijal u ovom klubu i zato smo uložili toliko vremena, novca i truda u njega. Dogus Grupa će i dalje nastaviti ulagati u GKK Šibenik. Vrlo smo ponosni na sve učinjeno i vjerujem da je pred nama još dosta pobjeda- poručio je Egemen.

Što predstavnik glavnog sponzora očekuje od polufinala s Cibonom?
- To je za nas veliki izazov. Cibona nam je veliki motiv. Oba tima su vrlo snažna. Stoga, očekujem zaista dobru i fair utakmicu u kojoj ćemo svi moći uživati. A pobjednik? Neka pobijedi bolji, iako se potajno nadam da bismo u nedjelju mogli početi pisati povijest- zaključio je Egemen.

17. travanj 2024 08:52