StoryEditorOCM
KošarkaIvan Gulin

Ovaj Šibenčanin jedan je od najtalentiranijih mladih košarkaša izvan SAD-a (FOTO)

4. svibnja 2017. - 15:15

Gulin ne pada daleko od Gulina, kao ni jabuka od stabla! Izuzetno nadareni poletarac Šibenika Ivan Gulin već sada, sa 16 godina, uvelike podsjeća na svog oca Ivicu Gulina, koji je pripadao "zlatnoj“ juniorskoj generaciji bivše države (Rađa, Kukoč, Divac…). Dva Gulina samo podgrijavaju simpatičnu priču o očevima i sinovima na Baldekinu. Predragu i Dariju Šariću, Živku i Roku Badžimu, Nenadu i Niku Slavici, Zoranu i Franku Kalpiću

Ivan Gulin već je zabilježio prve nastupe za seniorsku momčad, a predstavlja bitan kotač i u izuzetno nadarenoj generaciji juniora na Baldekinu. Mladi bek Šibenika nedavno je dobio i veliko priznanje košarkaškog portala Eurobasket, koji ga je uvrstio među 20 najtalentiranijih košarkaša u svojoj generaciji izvan SAD-a.
- Kad sam dobio tu informaciju od prijatelja, kazao sam mu "Nemoj se šaliti s tim“! Naravno da mi to priznanje itekako godi - govori nam Ivan.

Gulin se prije nekoliko dana vratio s priprema U-16 reprezentacije, koju u kolovozu očekuje Europsko prvenstvo u Crnoj Gori.
- Bila je to tek početna faza priprema za Eurobasket, no zadovoljan sam odrađenim. U srpnju imamo novo okupljanje, a tada ću, vjerujem, izboriti mjesto među 12 putnika za Podgoricu - puca od samopouzdanja mlađi Gulin.

Kad god mu to školske obaveze dopuštaju, mladić rođen 9. studenoga 2001. godine trenira s prvom momčadi "građana“.
- Znate koliko to znači mladim igračima…Velika je stvar što imam bezrezervnu podršku starijih. Naravno, uz njih se i lakše razvijam - kaže učenik pomorskog smjera Prometno-tehničke škole.

O Ivanu lijepe riječi ima i trener prve momčadi šibenskih "narančastih“ Vladimir Anzulović.
- Ivan me, odmah nakon moga dolaska u Šibenik, uvjerio da se zasluženo našao među igračima koji su s nama odradili ljetne pripreme. On bi svoju sreću trebao tražiti na poziciji "dvojke“ jer je pravi strijelac, makar bi, s obzirom na dobro baratanje loptom, mogao igrati i playmakera - smatra trener Vladimir Anzulović.

A Ivan Gulin u cijelosti dijeli mišljenje svog (seniorskog) trenera.
- Mogu pokriti "jedinicu“, ali mi je ipak draže šutnuti nego driblati! - dječački iskreno će mladi šibenski košarkaš.
Ivan Gulin je rodom iz Lozovca, iz poznate košarkaško-glazbene obitelji. Valja, dakle, očekivati da će nadareni momak vrlo skoro punim glasom "propjevati“ na hrvatskoj košarkaškoj pozornici!


POTPORA
Velika je stvar što imam bezrezervnu podršku starijih. Naravno, uz njih se i lakše razvijam

20. travanj 2024 02:14