StoryEditorOCM
KošarkaKARTE "PLANULE"

Anzulović: Euforija je dopuštena samo na tribinama!

26. travnja 2017. - 14:56

Košarkaši Šibenika i Zagreba proteklih su godina vodili velike bitke za plasman u Ligu za prvaka, u kojima je momčad s Baldekina najčešće izvlačila deblji kraj. Ove se sezone iz korijena promijenio odnos u kvaliteti između ovih suparnika. U korist Šibenčana. Jedan od razloga za to je bilo i dovođenje jedne od ključnih figura „mrava“, Miralema Halilovića, na Baldekin. On je zajedno s ostalim ovosezonskim pojačanjima doveo Šibenik do prve startne pozicije pred playoff, a navijače „narančastih“ do potpune euforije.

Nju, međutim, pred prvu utakmicu četvrtfinalne serije sa Zagrepčanima smiruje trener Vladimir Anzulović.
- Prije svega, čestitao bih i upravi, i stožeru, i igračima, i navijačima na tome što smo uspjeli ostvariti cilj zacrtan na početku sezone – plasman u ABA ligu. Barem na papiru! Po izjavama u medijima vidim da su neki ljuti zbog toga. No, mi smo naše prvo mjesto zaslužili. Da smo pobijedili samo u jednoj utakmici,koju smo izgubili u zadnjim sekundama, već bismo prije zadnjeg kola „kampirali“ na prvoj poziciji – vratio se Anzulović korak unatrag.

A onda „krenuo prema Zagrebu“.
- Imamo jedan problem! A to je da danas kreće novo natjecanje i valja se resetirati. Treba nam potpuno novi pristup. Zagreb je momčad s individualcima na ABA-ligaškoj razini i dobrim trenerom. Po zadnjim informacijama, trebali bi na Baldekin stići kompletni, makar su imali problema s Božićem i Vlaićem. Kod nas Siriščević i dalje ima problem s istegnućem prepone. Liječnička će komisija vjerojatno u posljednji čas odlučiti hoće li Sira zaigrati – govori Zula.

Trener Šibenika svjestan je da su prvim mjestom već zapalili fitilj kod navijača. Da se na Baldekinu u doigravanju sprema eksplozija.
- Euforija je dopuštena samo na tribinama! Naša je momčad puna mladih igrača, a mislim da ni ovi nešto stariji, iskusniji nikad nisu bili u situaciji da regularni dio sezone završe na prvom mjestu. Zato su nam na parketu potrebne hladne glave i mir – zaključuje Anzulović.  


Ulaznice planule

Koliko je ludilo zahvatilo košarkaški Šibenik i Baldekin najbolje svjedoči podatak da su neki navijači već jučer bezuspješno tražili ulaznice za utakmicu sa Zagrebom. Dočekao ih je odgovor „da je sve planulo“! Funcuti, pak, ne sumnjaju u pobjedu, pa svoje članove već regrutiraju za drugi, nedjeljni dvoboj protiv „mrava“ u Trnskom, uz jasnu poruku: „Idemo po polufinale“!

20. travanj 2024 00:33