StoryEditorOCM
KošarkaLider pao na Baldekinu

Jolly "razmontirao" Split i na vrh tablice postavio ljutog gradskog rivala Šibenik (FOTO)

9. travnja 2017. - 21:47

Jolly JBS- Split 98:62 (28:15, 26:14, 22:16, 22:17)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 450. Suci: Siniša Herceg (Zabok), Tomislav Hordov (Zadar), Jelena Tomić (Zagreb).
Jolly JBS: Scott (11), Penn (14), Klepo, Došen (15), Markulin (12), Marić (2), Bilinovac, Papac (9), Perković, Novačić (29), Brkić (6).
Split: Subotić, Kalajžić (4), Kedžo (15), Rančić (7), Vrgoč, Dijan, Najev (4), Jukić (8), Filipović (15), Galić (4), Širko (5).

Jolly je prekinuo Splitov niz od šest uzastopnih pobjeda i skinuo "žute" s liderske pozicije na tablici A-1 lige. Umjesto Splićana, Jolly je na čelo ljestvice instalirao svoje ljute gradske rivale GKK Šibenik. Moglo bi se reći da je Jolly igrao za Šibenik. Ali, ta teza teško drži vodu budući da su momci trenera Ivana Velića igrali za sebe, jer oni u zadnja dva kola imaju nominalno najlakše protivnike (Hermes i Osijek) i s te dvije pobjede mogli bi lako među prva tri. A to su mjesta koja vode u ABA ligu. Barem tako piše na papiru, budući da neslužbene informacije govore kako su hrvatska mjesta već rezervirana za Cedevitu, Cibonu i Zadar.

Nadalje, Jolly je zadržao nepobjedivost na Baldekinu, na kojem su rušili sve favorite. U dalmatinskom derbiju Šibenčana i Splićana Jolly je imao niz raspoloženih igrača. Oba Amerikanca, Markulina, Došena, Papca,... Ipak, koplje iznad bio je Zadranin Ivan Novačić. Čovjek koji je tijekom sezone prvo ime Jollya. I iskusnog Novačića iznenadila je visoka pobjeda njegove momčadi:

- Da, iskreno ni mi nismo očekivali da ćemo ovako poraziti Split. Doduše, na Gripama smo odigrali vjerojatno najgrou utakmicu ove sezone. Možda smo se malo željeli i osvetiti i pokazati kako je to bila slučajnost. Ipak, najvažnije je da smo dosigrali mušku utakmicu i pokazali da smo na pravom putu. To više što ostali bez jako bitnih igrača, Bilinovca i Špralje. Imamo peh s ozljedama, ali svi ostali momci su dali 100 posto- kazao je Novačić.

Ovako dobra izvedba sigurno vam budi optimizam uoči zadnje dvije utakmice u regularnom dijelu sezone i pred doigravanje:
- Vjerujte, ne razmišljamo toliko o tome s koje startne pozicije ćemo u doigravanje. Bez bozira s kime igrali u paly offu neće biti lako. Trebamo samo nastaviti dobro raditi i nadati se da ćemo ostati zdravi- dodao je Novačić.

A što kazati o igri Splita. Momčad Ivice Skelina ni izbliza nije opravdala renome lidera. "Žuti" su na Baldekinu pokazali niz slabosti. Od obrane, lošeg šuta, skoka, praktički su zakazli u svim segmetnima. Složio se s time i centar "žutih" Josip Jukić:

- Jolly nas je nadigrao u svakom segmetnu igre. Pretrači su nas, nadskakali... Nismo ispoštovali gotovo ništa od onog što smo se dogovorili prije utakmice. Moramo "skupiti glave" i izvući pouke iz ovog poraza- veli Jukić.

Splićanima Baldekin nikako ne leži ove sezone. Tri puta su istrčali na parket šibenske dvorane i sva tri puta doživjeli uvjerljive poraze i napuštali ga pognute glave. Od Šibenika su izgubili 19 razlike, od Zadra u Kupu 16, a sada od Jollya 36!

Bez obzira na to, Split još uvijek ima realne šanse da dograbi startnu jedinicu. "Žuti" trebaju svladati Zabok i Cibonu te čekati kiks GKK Šibenika koji ima najteži raspored- Cibonu na Baldekinu i Cedevitu u Zagrebu.
- Istina, i dalje držimo sve u svojim rukama. Međutim, teško je govoriti o našim izgledima nakon ovakvog poraza- zaključio je Jukić.

24. travanj 2024 01:39