StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani u Zagorju

Ozljede i bolesti desetkovale "građane" - Zula poručuje: Bez obzira na sastav "potući" ćemo se za pobjedu u Zaboku

7. travnja 2017. - 14:46

Šibenski Funcuti nadaju se kako će u subotu navečer imati razloga za dvostruko slavlje. Na domaćem terenu u Šibeniku sigurno će se radovati, jer slave 34. rođendan navijačke skupine. Isto tako, očekuju da će im njihovi ljubimci košarkaši GKK Šibenika čestitati rođendan najljepšim mogućim darom- pobjedom u Zaboku.

Ali, neće svi Funcuti ostati u svom gradu. Dobar dio njih odlučio je potegnuti do Zagorja i drukati za "građane". Danima su po Šibeniku izvješeni transparenti s porukama "Svi u Zabok", "Nema opravdanja" ili "Mrzim derbi navijače" koji pozivaju na put od 800-njak kilometara u dva smjera, što je i veliki financijski zalogaj u ovo recesijsko vrijeme.



Odakle tako veliki interes za jedno gostovanje protiv ne baš atraktivnog protivnika kao što je Zabok? Jasno bi nam bilo da Šibenik igra u Zadru, Splitu ili Sinju... Ali, Zabok? Odgovor na to pitanje lakše će se naći ako se pogleda stanje na tablici A-1 lige. Pobijedi li Šibenik u Zaboku, s velikom vjerojatnošću se može reći da je osigurao jedno od prva dva mjesta za doigravanje, koje donosi lakšeg protivnika (Osijek ili Zagreb) u četvrtfinalu, ali i prednost domaćeg terena sve do završnice:

- Slab sam matematičar, nisam računao i trudim se ne računati previše sve te kombinacije oko početnih pozicija za play off- kaže Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika, koji je odmah nakon pobjede u gradskom derbiju u prošlom kolu izjavio kako je Zabok jedna od najvažnijih utakmica sezone:

- I dalje stojim pri toj tvrdnji. Zabok u drugom dijelu sezone pruža odlične partije. Dosta su se pojačali i još uvijek mogu teoretski do play offa. Igraju u novoj dvorani, imaju vruću podršku navijača. Oni jesu vatreni, ali su prijateljski raspoloženi. A što se naših Funcuta tiče nema potrebe svaki put ponavljati koliko nam znače. Mogu im samo skinuti kapu za sve što nam prućaju. Dakle, očekujem utakmicu u pravoj atmosferi. Naše je da se potučemo za pobjedu- govori Anzulović.

A "građani" će se očito morati "potući" poprilično oslabljeni:
- Da, imamo dosta problema. Izzeta kronično muče leđa, Badžim je dobio temperaturu,a Siriščević neugodan udarac. Međutim, ne želimo se skrivati bez obzira u kojem sastavu istrčali- zaključuje trener "narančastih".

Subotnja utakmica Zabok- GKK Šibenik počinje u 20 sati.

18. travanj 2024 17:11