StoryEditorOCM
KošarkaPeta u nizu

"Narančasti" i bez Tea Petanija projurili Kvarnerom: Utakmicu završila petorka "šibenske dice", pobjedničku pjesmu s Funcutima poveo Izzo

18. ožujka 2017. - 20:52

GKK Šibenik- Kvarner 2010 94:75 (22:11,22:12,19:24,31:28)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 550. Suci: Tomislav Prpić, Zlatko Galiot i Antun Toni Reić (svi iz Zagreba).
GKK Šibenik: Radovčić, Šarić (2), Andabaka (2), Badžim (13), Nakić, Bašić (3), Pandurić (7), Turkyilmaz, Paić (13), Ivanov (25), Siriščević (12), Halilović (17).
Kvarner 2010: Barnjak (3), Veljačić (14), Pešut (2), Butorac (20), Vucić (8), Antunović, Kučan (6), Vujičević (2), Miličević (5), Štimac (9), Kalpić (6).

Prije međusobne utakmice Šibenik je bio bez poraza kao domaćin, dok Kvarner nije imao niti jednu gostujuću pobjedu. "Narančasti" su imali niz od četiri uzastopne pobjede, a gosti od deset poraza. Posljednje pobjede Riječani se jedva i sjećaju- bilo je to 10. prosinca prošle godine... I što očekivati nakon takvih statističkih podataka osim glatke pobjede Šibenika. Tako je i bilo. Kvarner je poveo 2:1 i to je bilo sve od njih. Ostalo je bilo u zanku narančaste boje. Raspucani Badžim i Siriščević donijeli su seriju 12:0. Rampu je u obrani spustio Izzet Turkyilmaz koji je u prvoj četvrtini udjelio tri banane. A tek kada se zahuktao Ive Ivanov...

Visoko vodstvo omogućilo je treneru domaćih Vladimiru Anzuloviću da utakmicu završi petorkom "šibenske dice": Šarić, Badžim, Andabaka, Nakić, Paić.
U igri domaćina nije se osjetio ni izostanak prvog playa Tea Petanija, kojeg je Šibenikov stožer odlučio sačuvati nakon što je dobio udarac u kvadriceps na trenigu prije nekoliko dana. Pametno su Šibenčani odlučili budući da u preostalih pet kola do kraja regularnom dijela sezone imaju zaista težak raspored. Prvi na redu je Zagreb u Trnskom u petak, onda slijedi gradski derbi.

Od početka smo ušli kako treba, maksimalno koncentrirano i na koncu zasluženo pobijedili- kazao je Ive Ivanov, ponajbolji igrač "građana".

Smatramo da Kvarner po rosteru ne zaslužuje posljednje mjesto na tablici. Zato smo se spremali za njih kao i za bilo kojeg drugog protivnika. Prvo poluvrijeme odradili smo vrlo korektno. Samo zahvaljujući našem padu koncentracije Kvarner se probližio na desetak razlike, ali naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje- rekao je Miro Jurić, pomoćni trener GKK Šibenika.

Pred "narančastima" je teških pet utakmica prije doigravanja. U petak idu u Trnsko:
- Pripremit ćemo se najbolje što možemo. Znamo da je Zagreb vrlo neugodna momčad, no nadam se nastavku pobjedničkog niza. Vjerujem da ćemo u Trnskom imati lijepu podršku naših navijača. Kako do Šibenčana koji su na "privremenom radu" u metropoli, tako i od naših šibenskih Funcuta, koji su nas svojim dolaskom ugodno iznenadili i u Škrljevu- zaključio je Jurić.
 

20. travanj 2024 14:32