StoryEditorOCM
KošarkaJolly u Zadru

Bez ozlijeđenog Špralje Jozo Brkić će morati sam u borbu sa zadarskim centrima: Marinković i Krajina su dobri, ali ključ je Vladović

26. veljače 2017. - 11:51

Košarkaši Jolly JBS-a plasmanom u finale Kupa Krešimira Ćosića dokazali su kako su najugodnije iznenađenje u domaćoj košarci ove sezone. Uz to, Šibenčani imaju i najbolji skor u A-1 ligi i u nastavku prvenstva svima će biti omiljena lovina. Jollyu neće biti nimalo lako zadržati vodeću poziciju na tablici, a kamoli uhvatiti top 3, koji bi navodno trebao nuditi izlaz u ABA ligu dogodine. Idućih mjesec dana bit će pravo mjerilo Jollyevih dosega, jer im raspored donosi niz teških utakmica. Prvi veliki ispit je u ponedjeljak u Višnjiku, gdje u 18 sati igraju s domaćim Zadrom:

- Slažem se s vama kako je pred nama pakleni mjesec, budući da imamo četiri jako zahtjevne utakmice. Idemo u Zadar, pa u Zabok, onda su dva kola zaredom Cibona i Cedevita, a 1. travnja je na meniju gradski derbi sa Šibenikom. No, sada smo fokusirani na Zadar. Pripremajući se za susret sa Zadrom gledali smo dosta njihovih utakmica i znamo da neće biti lako. Međutim, imamo i mi svoje šanse. Probat ćemo odigrati najbolje što znamo i idemo na pobjedu i u Zadru. Uostalom, kao i u svakoj utakmici ove sezone- optmist je Jozo Brkić, kapetan Jolly JBS-a.

Budući da zbog ozljede leđa neće zaigrati Zadranin Šime Špralja, Brkić će gotovo sam morati voditi borbu sa zadarskim centrima:
- Da, Marinković i Krajina su dobri igrači, ali držim da se protiv njih može igrati. Uostalom, oni dosta ovise o kreaciji Jakova Vladovića. Dakle, ako zaustavimo Vladovića napravili smo veliki dio posla- drži najviši igrač Jollya.

Da Jolly zna kako igrati protiv Zadra pokazao je u prvom dijelu prvenstva kada im je nanio težak poraz od 30 razlike. Nakon tog poraza odstupio je i Ante Matulović:
- Uf, samo je to bio neki drugi Zadar. Iza njih je turbulentna sezona u kojoj na početku nisu imali ni glavu ni rep. Sada se Zadar znatno digao, imaju puno veći fond igrača, a tu je i novi trener. U ponedjeljak će to biti neka sasvim drugačija utakmica- misli Brkić.

Zadar je dobru formu pokazao u šibenskoj završnici Kupa, ali i u nedavnoj utakmici s Partizanom kada im je pobjeda izmakla u završnici:
- Ta utakmica s Partizanom i ne mora biti neko mjerilo. Zadar ove godine igra u stilu toplo- hladno. Odigraju jednu vrhunsku utakmicu u ABA ligi, pa onda kiksaju u domaćem prvenstvu- veli Mostarac Brkić.

Vi ste bivši igrač Zadra, ali na Kalelargi vas više pamte po tome što zbog dugova držite klub pod blokadom na FIBA-i nego po nekim ekstra partijama. Hoće li stoga utakmica sa Zadrom za vas biti posebna?
- Ma, sigurno je da neće biti ništa specijalno. U proteklom razdoblju odigrao sam već puno utakmica protiv Zadra i to će za mene biti samo jedna u nizu... A što se tiče spora koji se vodi na FIBA-i, žao mi je što se još uvijek vuku ti repovi. Iskreno, volio bih da se to što prije riješi, pa da i ja i Zadar završimo tu priču- zaključio je kapetan Jolly JBS-a.
 

19. travanj 2024 16:47