StoryEditorOCM
Košarka"Narančasti" u Osijeku

Nema sukoba na relaciji Zula- Izo, Turčin zbog leđa preskače Osijek i iz Istanbula se u Šibenik vraća u ponedjeljak

25. veljače 2017. - 12:43

Završnica Kupa Hrvatske bila je traumatična za košarkaše GKK Šibenika. U dramatičnoj četvrtfinalnoj utakmici izgubili su od Cibone i tako ugasili nadu navijačima, ali i dijelu uprave, prije svih predsjedniku Anti Grbcu, da će "narančasti" u svojoj dvorani osvojiti trofej.

U istoj utakmici promašen je i drugi cilj sezone. Grbac je non stop ponavljao kako je plan da Šibenik ove godine ne izgubi niti jednu utakmicu na Baldekinu. No, on je ionako bio više simboličan...

Sada "građanima" za spas sezone preostaje težak zadatak da izbore jedno od prva tri mjesta u prvenstvu. Trenutačno su im te pozicije itekako dohvatljive. Međutim, nimalo lagan je raspored koji slijedi momcima trenera Vladimira Anzulovića. A pobjeđivati će trebati u kontinuitetu.

Prvi težak ispit "narančasti" imaju u nedjelju u 17 sati u Osijeku. Na daleki put u Slavoniju "građani" su otputovali u subotu. Sve u cilju da se što odmorniji dočekaju utakmicu:



- Čeka nas teška utakmica. Osijek je vrlo ozbiljna momčad koja je praktički već osigurala play off. Da znaju biti opasni na svom parketu govori i podatak da je u osječkom Gradskom vrtu pala i Cibona. Veseli me što su momaci jako dobro radili nakon ispadanja iz Kupa, No, jesmo li u glavama arhivirali taj poraz vidjet ćemo u nedjeljnoj utakmici- kaže Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

"Narančasti" i dalje muku muče sa skraćenom rotacijom. Na put u Slavoniju nisu krenuli visoki igrači Izzet Turkyilmaz i Ivan Blaće:
- Imamo problema, ali prigodu će dobiti neki igrači koji su do sada manje igrali. Nadam se kako će je i iskoristiti- veli Anzulović.

Osim utakmica s Cibonom i Osijekom, ovih dana je "slučaj Turkyilmaz" top tema u šibenskim košarkaškim krugovima. Turski košarkaš je trenutačno na odmoru u domovini i u Šibenik bi se trebao vratiti u ponedjeljak. Službeno- Izzet je otišao u Tursku zbog ozljede leđa. No, neslužbeno se doznaje kako nije najsretniji minutažom koju dobija, a navodno je sve prekipjelo na Kup utakmici s Cibonom kada je došlo do burne konverzacije između igrača i trenera Anzulovića, koji ga je potom "zacementirao" na klupi.

Anzulović ističe kako nema nikakvog sukoba između njega i igrača:
- Mnogi vjerojatno ne znaju da je Izo imao kupljenu kartu za Istanbul tri dana prije utakmice s Cibonom. Ali, inzistirao je da zaigra unatoč ozljedi. A što se tiče naše žučnije komunikacije na Kup utakmici, stvar je bila isključivo taktičke prirode. Tražio sam da izađe na "pick", on mi je odgovorio da je umoran i ja sam ga sjeo na klupu- pojašnjava trener Šibenika.

Međutim, situacija s Turkyilmazom je ipak malo složenija. Riječ je o igraču nespornog talenta, kojeg godinama, u više klubova, nikako ne uspijeva realizirati do kraja. Jedan od razloga su silne ozljede kojima je Turčin sklon. Zbog njegovih atraktivnih poteza publika ga jako voli, no on fizički teško može izdržati veću minutažu u energetski zahtjevnijoj utakmici:



- Kada bih slagao momčad za all star utakmicu, Izzet bi u njoj uvijek imao mjesta. Ali, kada bih selekcionirao ekipu koja treba hvatati neki ozbiljniji rezultat na duže staze, ne vjerujem da bih uzeo Turkyilmaza- rekao nam je jedan šibenski košarkaški stručnjak uz želju da ostane anoniman.

Iskreno, Turkyilmaz ni Anzuloviću nije bio u prvom planu kada je selekcionirao momčad uoči sezone. "Zula" je htio mladog turskog braniča Dogusa Ozdemiroglua. No, glavni sponzor Dogus Grupa odlučio mu je udijeliti Turkyilmaza. A kad glavni sponzor nešto odluči, onda nema mrdanja.

Samo, za sada, od tog posla nitko nije izvukao veliku korist. Očito, ni Turkyilamz nije sretan tretmanom u Šibeniku, niti je on momčadi dao ono što se od njega očekivalo kada se vraćao na Baldekin.

20. travanj 2024 07:58