StoryEditorOCM
KošarkaCedevita u finalu

Sudac Dožai tražio od policije da izbaci Tornado iz dvorane zbog vrijeđanja Dženana Muse

17. veljače 2017. - 20:33

Cedevita- Zadar 92:75 (21:14, 21:25, 31:22, 19:14)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Luka Kardum (Šibenik).
Cedevita: James (19), Krušlin (7), Boatright (7), Katić (2), Žganec (7), Musa (6), Bilan (28), Begić, Rogić, Tomas (9), Arapović (7).
Zadar: Franke (2), Bašić (5), Vladović (14), Vraneš (2), Krajina (11), Georgiev, Brzoja (5), Marinković (9), Barać (6), Kovačevič (13), Mazalin (8).

Semafor:
7:2 (4.) Trener Zagrepčana Mršić na početku utakmice odlučio se puno toga spuštati na Bilana. Šibenčanin mu je to vratio s četiri uzastopna koša. Tricu iz dotrčavanja dodao je Boatright, pa je učitelj Zadrana Aramis Naglić morao pozvati ranu minutu odmora. Razlog, njegovi su bili poptuno neiventivni u napadu.

16:5 (6.) Klizanje Zadra nije zaustavljano ni nakon time outa. Bilan je nastavio zabijati ispod koša, ali i s poludistance. Ruku su mu dali James tricom i Boatright dvicom, pa u zadarskom kutu zvoni za uzbunu.

16:12 (8.) Zadar je odradio popodnevni pižolot i konačno počeo igrati. Dalmatince je povukao Slovenac Kovačevič u seriju 7:0, i sada Mršić morati zvati predah. Buđenje Zadra poklopilo se s ulaskom u dvoranu skupine od stotinjak pripadnika Tornada.

21:23 (14.) James je s pet koševa u seriji digao na plus devet za Cedevitu. Međutim, Zadar je našao snage da se vrati u utakmicu.
Dapače, napravili su niz od 10:0 koji je započeo Kristijan Krajina, nastavio tricom Bašić, a okončao polaganje Vladović.

42:39 (20.) Vidio je trener "vitaminaša" Mršić da sa Zadranima neće biti "laganica", pa je vratio na parket najjače snage. No, ni s njima se nije uspio odlijepiti te se na veliki odmor odlazi sa samo plus tri za velike favorite.

50:51 (24.) Dobro funkcionira Cedevitina visoka linija Bilan- Žganec. Međutim, odgovaraju im Zadrani dalekometnom paljbom. Nišanske sprave namjestili su Kovačevič i Vladović i s tri trice donose novo vodstvo "bijelima".

61:51 (26.) Začas su Zadrani prosuli sve ono što su strpljivo gradili 25 minuta. Kao da su sredinom treće četvrtine plaiti danak umoru. Olako su u napadu izgubili nekoliko lopti iz čega je Cedevita došla do niza lakih poena. Opet je u bildanju Cedevitine razlike prednjačio James, uz veliku pomoć Šibenčanina Bilana.

81:67 (34.) Na početku posljednje dionice Naglić je pokušao s dva playa u petorci kako bi dobio na boljem protoku lopte u napadu, budući da je Boatright ozbiljno stisnuo Vladovića. Ni taj potez nije pomogao Zadranima da uhvate priključak. Dapače, vodstvo Cedevite je raslo. Naročito, nakon nesportske Baraća nad Musom kada su Zagrepčani otišli na velikih plus 14. Kako je u to vrijeme i Tornado prisilno napustio dvoranu, tako je i kopnila nada Zadra u preokret. Do kraja je Cedevita rutinski privela posao kraju.


Zbog opetovanog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi igrača Cedevite Dženana Muse, inače reprezentivca Bosne i Hercegovine, glavni sudac utakmice Srđan Dožai zatražio je od policije da udalji pripadnike Tornada iz dvorane na Baldekinu. Oni su u više navrata skandirali "Musa Turčine, napuši se k...". Budući da nisu prestali niti nakon upozorenja službenog spikera, Dožai je posegnuo za neuobičajenom mjerom. Izlazak Tornada iz dvorane u pratnji policije protekao je bez većih problema. Tako su igrači Zadra u posljednjih sedam i po minuta utakmice ostali bez podrške s tribina.

19. travanj 2024 18:50