StoryEditorOCM
KošarkaJolly u polufinalu

Trijumf Šibenčanima donio Amerikanac Scott kojemu je jedna asistencija nedostajala za triple double

15. veljače 2017. - 22:59

Jolly JBS – Zagreb 83:76 (25:30, 19:18, 18:13, 21:15)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 300. Suci: Josip Radojković (Split), Martin Vulić (Zadar), Gordan Terlević (Kastav).
Jolly JBS: Scott (19), Penn (6), Klepo, Došen (5), Markulin (6), Marić (2), Bilinovac (15), Papac (4), Perković, Novačić (12), Brkić (3), Špralja (11).
Zagreb: Majcunić (9), Junaković (18), Perić, Vitali (14), Vlaić (17), Božić (14), Marčinković (4), Ogrizović, Macner, Palokaj.

Već prvi dan završnog turnira zamalo je pokazao kako je Kup natjecanje stvoreno za iznenađenja. Naime, ove sezone tek prosječni Zagreb držao je u šahu Jolly, lidera A-1 lige. Ipak, u završnici su Šibenčani imali više koncentracije i plasirali se u polufinale. Koje može biti i šibenski gradski derbi, ako GKK Šibenik danas pobijedi Cibonu.
Zagreb je izuzevši sam početak utakmice, vodio pune dvije i pol četvrtine. Egal na semaforu bio je sve do same završnice. Na ulazu u posljednju minutu Luka Božić je pogodio tricu kojom je doveo Zagreb na samo minus dva (76:78). Međutim, u idućem napadu na isti način odgovorio je Josip Bilinovac. Pokušao je opet Božić vrattiti svoje u igru, ali dva njegova šuta iza linije 6,75 nisu pronašla cilj. Točku na i stavio je Amerikanac Mike Scott, koji je bio junak utakmice. Playu Jollya nedostajala je samo jedna asistencija za triple double. Uz 19 koševa, upisao je i deset skokova.
- Ušli smo kao favoriti u ovu utakmicu i to nas je sputalo, najviše u obrani. Ne pamtim tko nam je zabio 30 koševa za deset minuta kao Zagreb. Ipak, u drugom poluvremenu smo pritisnuli i u tom periodu primili svega 28 koševa. To je bio ključ naše pobjede- kazao je Ivan Velić, trener Jollya.
Pitali smo ga ima li želju za protivnika u polufinalu:
- Nemam nekih posebnih želja. U jedno sam siguran, bilo tko da nam dođe moramo odigrati puno bolje, jer odradimo li na ovom nivou nećemo se dobro provesti. Budu li nam protivnici "građani" bit će puna dvorana i pritisak će biti na njihovoj strani, jer smo ih već jednom dobili ove sezone. Budemo li igrali s Cibonom, opet će uteg favorita biti na njima- objasnio je Velić.
U odnosu na svog protivnika imat ćete dan više odmora:
- Ja svojim igračima zabranjujem temu umora. Lamentiranje o umoru me jako živcira. To je psihološka kategorija i umor u vrhunskom sportu ne priznajem- zaključio je trener Jollya.

18. travanj 2024 23:18