StoryEditorOCM
KošarkaCiboni vruć doček

Halilović: Funcuti i huk s dodatnih tribina bit će nam vjetar u leđa

15. veljače 2017. - 13:55

Iz kuta najžešćih šibenskih navijača utakmica GKK Šibenik- Cibona (četvrtak, 20 sati) šlager je četvrtfinalnog kruga završnog turnira Kupa Hrvatske "Krešimir Ćosić". Ulaznice za sraz "građana" i "vukova" odavno su rasprodane. Uzalud su organizatori osigurali dodatnih oko 350 mjesta na montažnim tribinama na Baldekinu, jer u klubu kažu da bi im malo bilo i 3000 karata s obzirom na interes koji vlada za tu utakmicu.

Huk s tribina bit će veliki vjetar u leđa igračima trenera Vladimira Anzulovića:
- Radujemo se tome što se završnica Kupa igra na našem terenu. Veseli me veliko zanimanje za košarku, za našu utakmicu s Cibonom. Drago mi je što su postavljene dodatne tribine, što će Funcuti biti na svojim mjestima... U takvoj atmosferi dajemo i 120 posto svojih mogućnosti. Cibona je zasigurno jedan od najtežih protivnika koje smo mogli izvući. Ali, u atmosferi kakva će vladati na Baldekinu nikome nije lako, pa tako ni "cibosima". Dobro smo trenirali, spremni smo na sve i vjerujem da možemo pružiti pravu partiju i postići dobar rezultat- kazao je Miralem Halilović, centar GKK Šibenik.

A dobar rezultat je pobjeda nad Cibonom i prolaz u polufinale:
- Čujte, moja cijela obitelj je iz Tuzle došla u Šibenik. Pa, nisu valjda napravili toliki put da budu na samoj jednoj utakmici. Oni su stigli da pogledaju cijeli turnir- dodao je Halilović.

On ima lijepa iskustva u Kupu, i to baš protiv Cibone:
- Da, sa Zagrebom smo tukli Cibonu tri razlike u polufinalu Kupa. I to moćnu Cibonu s Darijom Šarićem, koja je kasnije osvojila ABA ligu. Doduše, mi smo kasnije izgubili u finalu od Cedevite, ali smo se nakon pobjede nad Cibonom osjećali kao da smo osvojili trofej- priča igrač "narančastih".

Haliloviću Cibona očito dobro leži. U prvom dijelu prvenstva u Zagrebu je odigrao odličnu utakmicu protiv Zagrepčana. Ubacio im je 30 koševa, ali Šibenik je ipak izgubio:
- Kamo sreće da večeras bude drugačiji scenarij. Da ja igram lošije, a da Šibenik dobije. Istina, odigrao sam dobro tu utakmicu, što ne znači da ću opet forsirati kako bih ponovio nešto slično. Mi imamo 6-7 kvalitetnih koji mogu iskočiti. Primjerice, u Splitu smo više igrali na Ivanova koji je bio u formi, u Zagrebu na mene- objašnjava Halilović.

U utakmici koju spominjemo Cibona je bila sa Žižićem, ali bez Žorića i Reynoldsa:
- O Žižiću je suvišno trošiti riječi. Čovjek je bio MVP ABA lige, sada klasu potvrđuje i u Euroligi. S njim je i Šakić igrao puno bolje. No, Cibona sa Žorićem na centarskim pozicijama i Reynoldsom na playu nije puno lošija. Međutim, mi moramo više razmišljati o našoj igri. Trebamo ispoštovati u obrani ono što nam je trener zadao. Iz dobre obrane moramo brzo trčati u kontre, pokušati postići što više lakih poena i trica iz brzih šuteva. Ponavljam, u prvoj utakmici smo pokazali da možemo parirati Ciboni. Ispravimo li neke kiksove, možemo slaviti- misli Halilović.


 


Razgovarao sam s bratom Draženom
Za Vladimira Anzulovića, trenera GKK Šibenika utakmica s Cibonom nosi posebne emocije. Anzulovići su obiteljski vezani za Cibonu. Preko oca Vladimira, brata Dražena, pa i Vladimira juniora koji je prve košarkaške korake napravio "pod Tornjem". No, sada je "Zula" u službi Šibenika i jedina želja mu je pobijediti Cibonu:

- Istina, razgovarao sam s bratom Draženom, koji je trener u Poljskoj. Gledao je nedavno Cibonu koja je odigrala sjajnu utakmicu sa Zelenom Gorom u Poljskoj. Inače, držim da je Cibona među dvije najjače ekipe u Hrvatskoj. U dobroj su formi, ali Kup je specifično natjecanje. To više što na Baldekinu nikome nije lako, pa neće biti ni Ciboni. Mislim da smo spremni za njih. Iako je naša momčad sjajna napadački, bez jake obrane protiv Cibone nemamo što raditi. Putokaz nam trebaju biti utakmice sa Zadrom i Splitom, izuzev zadnjih 60-70 sekundi- rekao je trener Šibenika.

Njemu je u nekoliko zadnjih utakmica problem bila skraćena rotacija. Najvažnije pitanje glasi- je li zdrav Izzet Turkyilmaz:
- U srijedu nije trenirao. Ne znam hoće li biti spreman za utakmicu. Naša liječnička služba pokušava sve da ga osposobi- izjavio je Anzulović.

19. travanj 2024 02:27