StoryEditorOCM
OstaloStare domaće produkcije

Doznajte što donosi siječanj na daskama šibenskog teatra: Na repertoaru ponovno 'Laživac' i 'Ljepotica'

5. siječnja 2018. - 13:48

Siječanj u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu na scenu ponovno donosi neke "stare" domaće produkcije, a 29. siječnja kazalište će obilježiti i svoj dan.

Komediju "Laživac", koju je za šibenski teatar još prije tri godine režirao Zoran Mužić, a prema poznatom "Lašcu" Carla Goldonija adaptirala ga je Marijana Nola, publika će tako ponovno imati priliku pogledati 18. siječnja. U naslovnoj ulozi Lovre Crnogaće iliti don Lorenza Pantalonea pojavljuje se Jakov Bilić, a u predstavi još glume Joško Ševo, Mate Gulin, Anđelko Babačić, Franka Klarić, Danira Gović, Oriana Kunčić, Ivo Perkušić, Rade Periša, Jasminka Antić i Jere Svračak.

"Ljepotica iz Leenanea" suvremenog irskog dramatičara Martina McDonagha, predstava šibenskoga HNK koja je premijerno izvedena u travnju prošle godine i do sada je imala samo nekoliko izvedbi, uključujući i sudjelovanje u listopadu na 32. Gavellinim večerima, zaigrat će još jednom na daskama matičnog kazališta 24. siječnja. Redatelj je Dražen Ferenčina, a uz gostujuću Biserku Ipšu i Bojana Brajčića, u predstavi glume i šibenske glumačke snage Franka Klarić i Jakov Bilić.

Dan poslije, 25. siječnja, rezerviran je za koncertnu večer. U programu nazvanom "Glazba kroz stihove" nastupit će sopranistice Adela Golac Rilović i Gorana Biondić Ruško uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića.

Šibenski kazališni život tema je pak izložbe dugogodišnjeg suradnika HNK i Međunarodnog dječjeg festivala Ante Baranića, koji će svoje fotografije predstaviti na izložbi u foajeu 26. siječnja.

Na sam Dan kazališta, koji se obilježava u spomen na 29. siječnja 1870. godine, kad je Šibenik dobio gradsko kazalište, zgrada stara 148 godina na svojoj će pozornici ugostiti Kazalište Moruzgvu i predstavu "OtpisaNe". Redatelj je Nikola Zavišić, a glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

17. travanj 2024 12:03