StoryEditorOCM
OstaloČitajte i pričajte

Želite se zabaviti, upoznati nove ljude i steći samopouzdanje? Ništa lakše - upišite se u klub čitatelja šibenske knjižnice!

24. rujna 2017. - 23:38


Tko još nije čuo za ČIP? Ljubitelji knjiga i oni koji redovito posjećuju šibensku knjižnicu na Poljani da bi pročitali novine ili posudili kakvo zanimljivo štivo, filmove ili glazbu, a takvih je oko 6 000 ili, da se malo poigramo statistikom, svaki šesti-sedmi Šibenčanin, dobro znaju da je riječ o klubu čitatelja Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ nazvanom "Čitamo i pričamo"!

Klub je osnovan prošle godine i okupio je petnaestak vrijednih čitateljica koje su se, podijeljene u dvije grupe, sastajale jednom mjesečno, razgovarale o pročitanoj knjizi i družile se! Klub je pokrenula te postala njegovom voditeljicom diplomirana knjižničarka Marina Čalić Polegubić, Osječanka i šibenska nevista.



Dobro prošlogodišnje iskustvo rezultiralo je širenjem kluba i upisom novih članova. Upis traje do 30. rujna, a Čalić Polegubić tvrdi da postoji puno razloga zbog kojih biste trebali i vi postati članom kluba!

-Čitateljski klubovi su grupe ljudi koji čitaju istu knjigu i s olovkom u ruci bilježe dojmove i doživljaje, nakon čega slijedi sastanak i grupna rasprava, obično jednom mjesečno u večernjim satima. Zašto postati član čitateljskog kluba? Zato jer ćete svoje slobodno vrijeme provoditi korisno i kvalitetno, jačati samopouzdanje, dobiti priliku pokazati kreativnost, upoznati nove ljude sličnih interesa, vježbati argumentirano raspravljati…



Zainteresirane punoljetne osobe mogu se javiti na e-mail voditeljice kluba mcalic.polegubic@knjiznica-sibenik.hr ili u inbox Facebook stranice knjižnice, kaže voditeljica ČIP-a i dodaje:

- U prijavi trebate navesti ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon, kao i to jeste li član Knjižnice. Broj mjesta je ograničen (do deset članova). Rok za prijavu je 30. rujna, a prvi sastanak članova kluba održat će se 3. listopada u 18. 00 sati u Zavičajnoj zbirci na prvom katu. Radujemo se druženju i novim iskustvima čitanja!
 

21. travanj 2024 23:01