StoryEditorOCM
Ostalo'Virko' ne miruje

'Utjerivač' putuje najprije u Vrgorac, pa u Livno...(FOTO)

21. srpnja 2017. - 11:29

Seniori Dramske scene "Virko" ne miruju. Spremaju se za premijeru predstave "Utjerivač" Nina Gambe u Vrgorcu. Uslijedit će nastup u Livnu, a onda... Samo nebo je granica.

Otkrili su nam to u Dubravi, preciznije Rakovu Selu, a još preciznije - Vinoteci Rak koja je, stjecajem okolnosti, postala mjesto sastajanja "virkovaca", također i prostor za održavanje proba. Uostalom, i generalna proba "Utjerivača" odrađena je upravo tamo.

Pred raspoloženom publikom u kojoj su uglavnom bili šibenski kulturnjaci, prekaljeni kazališni "vukovi" (i "vučice") poput Pere Mioča, Mate Gulina, Orijane Kunčić, Željka Kolopera Keke, supruge mu, spisateljice Orijane i drugih, generalku je pod budnim okom Sergeja Mioča, "Virkova" spiritusa movensa, vrhunski odradila odlična i višestruko provjerena glumačka postava Jakov Bilić, Ivan Šupe, Jadranka Šestan-Kostanić, Jere Svračak, Anđelko Babačić i Vlatko Copić.

Zanimljivo je da je "Utjerivač", doduše pod drugim nazivom - "Jadi mladog tajkuna" prije točno deset godina prvi put odigran na šibenskim kazališnim daskama. I tada, iako tek 17-godišnjak, glavnu je ulogu Hanibala Gašpara ponio Jakov Bilić, danas nagrađivani akademski glumac i profesionalni član glumačke postave HNK u Šibeniku.

Predstava je odigrana više od 30 puta, a Bilić je na 13. danima hrvatskog amaterskog kazališta u Kastvu dobio nagradu za najboljeg amaterskog glumca u toj sezoni.

I drugi su glumci maestralno odigrali svoje uloge, pa su se, nakon pljeska zadovoljne publike, opustili uz čašicu (razgovora). A nije manjkalo ni mlade janjetine. Generalka je ipak - generalka.

20. travanj 2024 01:59