StoryEditorOCM
OstaloŠibenik je to

U četvrtak, 29. lipnja Šibenska narodna glazba prvi će put nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila, a svirat će hitove Dušana Šarca

20. lipnja 2017. - 17:19


Šibenska narodna glazba svoj ljetni koncert ove će godine održati na Tvrđavi sv. Mihovila. Ljetnu pozornicu na Trgu Republike Hrvatske, glazbari će tako zamijenili onom na tvrđavu gdje će se kao izvođači prvi put popeti 29. lipnja i održati cjelovečernji koncert posvećen Dušanu Šarcu u povodu 75 godina njegova života te dugog i plodnog stvaralaštva. Na programu su Šarčevi hitovi u novim aranžmanima, a na koncertu će kao gosti nastupiti: Đani Stipaničev, Helena Bastić, Ivo Pattiera, Marko Škugor te klape More, Sebeniko, Jadrija i Šufit.
- Odabrali smo dvadesetak skladbi iz bogatog opusa Dušana Šarca za koje se pripremaju novi aranžmani koji se upravo uvježbavaju. Među tim skladbama su „Šibenik je to“, „Budi noćas mirno more“, „Prođi me se“, „Dobra ti večer mati moja“ i drugi veliki hitovi – kazao je donedavno aktivni, a sada počasni predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin.
Ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić uvjerena je kako će koncert Šibenske narodne glazbe na ljetnoj pozornici biti događaj za pamćenje.
- Šibenska narodna glazba godišnje izvodi samo dva koncerta, tradicionalni, novogodišnji i ljetni koji se prvi puta ove godine odvija na prekrasnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila. To samo po sebi dovoljno govori o kvaliteti, značaju i ekskluzivnosti ovog programa. Naziv koncerta „Šibenik je to“ poručuje kako je glazba utkana u svaki kamen i sve stanovnike našeg grada, a to potvrđuje i veliki interes naših sugrađana za ovaj koncert. Sasvim smo sigurni da će se baš ovaj događaj u Šibeniku jako dugo pamtiti – kazala je Barišić Bačelić. Ulaznice za koncert Šibenske narodne glazbe koštaju 100 kuna, ali šibenska gradska ustanova Tvrđava kulture i ovaj je put mislila na članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava.
-Članovi kluba s važećom članskom iskaznicom dobit će na dar svaku četvrtu ulaznicu za ovaj spektakl, to jest uz tri kupljene ulaznice, četvrta je gratis. Akcija vrijedi isključivo na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava te u našem City Pointu smještenom na adresi Don Krste Stošića 1, uz Ured TZ grada Šibenika – poručili su iz šibenske Tvrđave kulture.

24. travanj 2024 04:37