StoryEditorOCM
OstaloS jazzom u sezonu

Strana B seli se s Tvrđave sv. Mihovila na Barone, a program u petak otvara world jazz bend More Love Ensemble (FOTO)

Piše M. L.
3. svibnja 2017. - 18:25


Kulturno-umjetnički program pod nazivom Strana B ove godine mijenja mjesto održavanja. Predstavljen svojedobno kao intimniji i komorniji program za manji broj gledatelja održavao se na Tvrđavi sv. Mihovila u prostoru ispod tribina ljetne pozornice .

No, Strana B očito nije zaživjela, barem ne onako kako su organizatori željeli, a posjetiteljima je najviše smetalo što je u prostoru ispod tribina u ljetnim večerima znalo biti previše vruće.

U Tvrđavi kulture Šibenik vjerojatno su  toga bili svjesni, pa će se ovog ljeta program Strane B održavati na Tvrđavi Barone. Otvaranje sezone počinje već u petak, 5. svibnja u 21. 30 sati
 
- Prvo ovogodišnje izdanje Strane B donosi koncert world music jazz sastava More Love Ensemble uz gosta na violini, renomiranog glazbenika Marka Firsta u programu pod nazivom More Love for Tchaikovsky.   Tim djelom sastav nastavlja dugu i lijepu tradiciju ispreplitanja i spajanja jazz i klasične glazbe, čije su spone i utjecaji neraskidivi i neosporni, ovaj puta u vlastitoj interpretaciji nekih od odabranih, njima posebno značajnih,  kompozicija velikog Petra Iljiča Čajkovskog, jednog od najutjecajnijih kompozitora iz  razdoblja romantizma. 
 
Četiri prijatelja, glazbenika i strastvena ljubitelja Melita Lovričević, Petar Ćulibrk, Enos Kugler i Marko First neke druge stvarnosti koju stvara jazz osvojit će vas originalnim izvedbama i interpretacijama, ispuniti pozitivnom energijom i odvesti na harmonično putovanje između sna i jave – govori Vera Jergović Bolanča iz Tvrđave kulture i dodaje kako je članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, omogućen slobodan ulaz na sve programe Strane B.

Sljedećeg dana, u subotu 6. svibnja povodom Međunarodnog dana jazza, koji se u svijetu obilježava 30. travnja, članovi benda More Love Ensemble održat će jazz radionicu improvizacije, kreacije i inspiracije Tvrđavi Barone od 10 – 12 sati.
 
-MDJ workshop jam besplatan je za sve članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava. Broj mjesta je ograničen, a predbilježbe se primaju na citypoint@tvrdjava-kulture.hr, osobno u City Pointu šibenskih tvrđava ili na broj: 0916196534. Uz srce puno jazza, polaznici se pozivaju da ponesu i svoj instrument ukoliko ga posjeduju!
 
Također u subotu, u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji,  od 9 do 13 sati bit će slobodan ulaz na Tvrđavu Barone.
 
-Sve zainteresirane za obnovu šibenske kulturne baštine pozivamo na predavanje o obnovi šibenskih Tvrđava putem EU fondova od 10 sati u prostoru gastro-kulturnog centra Tvrđave Barone. Predavanje će održati Josip Pavić, stručni suradnik za kulturnu baštinu Tvrđave kulture Šibenik – napominju iz Tvrđave kulture.
 
 


 

22. travanj 2024 21:40