StoryEditorOCM
KnjigeKreativna radionica

Šibenčani žele učiti pisati

14. listopada 2017. - 16:45

Veliko zanimanje među Šibenčanima pobudila je dvodnevna radionica kreativnog pisanja koja će se održati krajem mjeseca, 28. i 29. listopada, u Gradskoj knjižnici "Juraj Šužgorić“. Radionicu je organizirala diplomirana knjižničarka Ana Šimić, nakon što je ovoga ljeta prva takva radionica vrlo uspješno održana u šibenskoj knjižnici.

– U lipnju smo organizirali radionicu koja je trajala jedan dan, ali je pobudila veliko zanimanje naših građana. Najavom radionice na stranicama knjižnice na Facebooku, u dva dana javilo se 15 kandidata i morali smo završiti s prijavama, jer smo tim brojem popunili grupu i to puno prije negoli smo očekivali – objašnjava Šimić.

Jedini uvjet koji su polaznici radionice kreativnog pisanja morali ispuniti bio je da su članovi knjižnice te da imaju 18 i više godina. Šimić to objašnjava time što knjižnica nudi brojne i raznovrsne sadržaje za djecu i mlade, pa su se ovaj put ciljano obraćali odraslima, a budući da je radionica besplatna namijenjena je samo članovima knjižnice.
– Javili su nam se ljudi u dobi od 20 do preko 50 godina i to ne samo žene, kako smo u početku pretpostavljali, jer pisanje očito zanima i naše muške sugrađane – kazala je Šimić.

Voditeljica radionica je književnica i dramaturginja Ana Đokić, osnivačica umjetničke organizacije "Autorska kuća" te književnog festivala "Pazi, knjiga!" kao i nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu "Ovca u kutiji".

19. travanj 2024 07:31