StoryEditorOCM
IzložbeIzlaže i u Zagrebu

Šibenska umjetnica Nevena Petra Piližota svoje crteže nadahnute poezijom Vesne Parun predstavila zagrebačkoj publici

8. lipnja 2017. - 15:55


Mlada šibenska umjetnica Nevena Petra Piližota nastavlja graditi svoj crtački mozaik nadahnut poezijom Vesne Parun. Nakon izložbe „Tuđa koža“ koju je šibenska publika u veljači mogla vidjeti u galeriji Gradske knjižnice Juraj Šišgorić, Nevena Petra svoje radove sada predstavlja zagrebačkoj publici.

U galeriji Knjižnice Novi Zagreb, postavljena je njezina izložba „Pantomima istine“, koju posjetitelji mogu razgledati do 28. Lipnja. Riječ je o radovima nastalim u kombiniranoj tehnici olovke i novinskog materijala na papiru, a svi crteži, kao i oni na šibenskoj izložbi, svojevrsni su dnevnički zapisi nadahnuti ili pokrenuti nekim stihom ili misli pjesnikinje Vesne Parun.

-Izložba je posvećena poeziji Vesne Parun i njezinim pokušajima da pronađe odgovore na neka bitna životna pitanja. Crteži su dio projekta koji radim od 2013. godine. Puno je staza koje se otvaraju ako se samo malo zagrebe po stvaralaštvu velike pjesnikinje. Osobita mi je čast da sam imala priliku krenuti jednom takvom stazom – smatra Piližota.

Nevena Petra Piližota iza sebe ima 20-ak skupnih i nekoliko samostalnih izložaba, a za svoj je rad dobila i niz priznanja i nagrada. Među ostalim, kao studentica dobila je Rektorovu nagradu te stipendiju Nacionalne zaklade za osobito nadarene studente. Osim slikarstva koje je diplomirala na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnika, magistra je i prava koje je također završila u Zagrebu.
  

 

17. travanj 2024 09:50