StoryEditorOCM
IzložbeŠibenske kravate u Mimari

Izložbu "Kravata Croata" autorice Jagode Sablić od 19. do 21.travnja moći će razgledat stanovnici hrvatske metropole (FOTO)<br />

Piše Katarina Rudan
18. travnja 2017. - 16:42


U srijedu, 19.travnja u 19 sati, u zagrebačkom Muzeju Mimara bit će otvorena šibenska izložba "Kravata Croata" koju je prošle godine u povodu 950 godina od prvog spomena Šibenika. Autorica izložbe je izvršna urednica MDF -a Jagoda Sablić koja ju je organizirala uz pomoć glumice Franke Klarić i kostimografkinje Sare Lovrić Caparin iz HNK u Šibeniku. Podsjetimo, Šibenčani i njihovi gosti imali su prigodu vidjeti 950 kravata poznatih i manje poznatih hrvatskih građana izloženih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića. Izložba se seli u Zagreb zahvaljujući suradnji s Akademijom Cravatica koja je od početka podržala projekt Jagode Sablić.



- Izložba je od početka pridonijela promociji Šibenika i njegove baštine i zaista sam sretna što će i stanovnici Zagreba i njihovi gosti moći uživati u razgledavanju kravata, kaže Jagoda Sablić, te dodaje da je njezina želja da izložba kravata obiđe vcijelu Hrvatsku, a jednog dana možda se preseli i u druge europske zemlje. Izložba kravata u Mimari bit će otvorena do 21. travnja.




 

21. travanj 2024 16:35