StoryEditorOCM
KolumneGOVOREĆI OTVORENO

Izbori su, pričaj svašta, ne radi ništa

13. svibnja 2017. - 16:00

Čudo jedno šta su naši političari vridna, pametna i kreativna čeljad. Osobito pred izbore. Sve bi oni nama tada napravili za naše novce, tu kraja nema. Pored mukte prijevoza za penzionere, koji je već postao standard, tu su sada i besplatne knjige za učenike, poticana stanogradnja, cijena prava sitnica, iljadu eura po kvadratu! I to di? Ne samo na Šubićevcu, što nudi vlast, nego oporba koja bi na vlast htjela nudi još i bolje - u šibenskoj luci, di možeš sa balkona pišat u more.

Lipota ' fotošopa'

Uostalom, zašto ne bi i naši sugrađani živili na najlipšim lokacijama u gradu, zašto bi taj prvi red do mora bija rezerviran samo za bogatune, na megajahtama priko puta, s druge strane Kuline? I ne morate im više, ka komunistima poslin onoga rata, virovat na rič. Danas ima "fotošop" pa se to digne na kompjutor i izgleda lipše nego da je pravo. Ni blagajnice u "Konzuma" ne moraju strahovati ako ostanu bez posla – samo moraju glasovati za prave kandidate na izborima koji će se, evo, javno poručuju, pobrinuti za njihovu egzistenciju.
Istodobno, dok se gube u vizijama i obećavaju ono što teško ili nikako ne mogu ostvariti, dotle ni ono što bi se relativno lako i brzo moglo napraviti stoji zato što su – izbori. Eto, zašto već više od mjesec dana, prazan i neiskorišten stoji prostor na Vanjskom na kojem je desetljećima bila Inina benzinska crpka? Ni dodatnog štekata za dva kafića tik do njega, ni parkinga kojeg kronično fali, ni Cvjetnog trga o kojem je prije samo dva ili tri mjeseca govorio gradonačelnik. Dapače, Cvjetni trg se uprizorio na sasvim drugom mjestu, na Maloj loži – sajam cvijeća imao je premijeru prošlog tjedna, s ambicijom da na tom istom mjestu postane tradicionalan, jednom mjesečno, kako je to najavio Dino Karađole, direktor Turističke zajednice.

Eto ti škandala

Gradsku upravu zapravo je strah da poduzme bilo što da se ne bi kome zamirila. Izbori će, ne diraj ništa! Čim šta napraviš neko će graknit, makar i na Fejsu – "A zašto to?"', "Koga ste pitali?", "Sve za parking, samo na naplaćivanje mislite!", "Sve za štekate, je li dosta više tih kafića"... Pa bi onda s Fejsa prišlo na portale, u novine... Eto ti škandala! Di su van papiri, dozvole, po kojem projektu radite, kad je bija natječaj... Zato je najbolje ne dirat ništa, držat samo čisto i uredno, kako je Ina i ostavila, i čekat da izbori prođu. Jer, još se nije rodio onaj ko je - narodu - svima ugodio. A onoga koga je moliti - za glas – nije ga srditi!

16. travanj 2024 13:50