StoryEditorOCM
KolumneGOVOREĆI OTVORENO

HNS: Rastavljen, ali ne svojom krivicom...

10. travnja 2017. - 15:35

Sada smo konačno saznali i slogan s kojim će SDP u izbore. 'Totalno drukčiji od drugih' Po čemu, po frizuri? Ili po oblačenju? Na prvi pogled ne razlikuju se ni po čemu od svih ostalih. Uostalom, koji su to drugi? HDZ? Od njih se razlikuju samo utoliko što imaju nešto manje HDZ-ovaca među kandidatima za čelne pozicije. I što njihova podzemna garaža ispod Poljane ima nešto manje etaža nego HDZ-ova. Tri etaže bi, vele, gradu donijele kolaps. A jedna, za koju se oni zalažu, valjda bi, anologno tome, donijela prosperitet. Zašto onda tri puta više etaža ne bi donijelo tri puta više prosperiteta? Zato što se kroz grad ne bi moglo prolaziti za vrijeme izvođenja radova, a radovi bi trajali strašno dugo, godinama? Pa se godinama, zbog prometnog kolapsa, ne bi moglo proći kroz centar grada? Koje su to misli 21. stoljeća. Takve se ni kod Branimira Bilića, u svim njegovim emisijama nisu mogle čuti. A mi ih, evo, u Šibeniku imamo prigode čuti. U novoj epizodi Našeg malog mista zvanoj 'Predizborna kampanja'.

Čuj to, selo u gradu?

Tako bi naši 'totalno drukčijih od drugih' uredili rivu od plaže Banj do gata Vrulje. Veli Josip Živković, totalno drukačiji kandidat za totalno drukčijeg gradonačelnika, da rivu nitko nije uređivao još od Mediteranskih igara. I time demonstrirao raskošno nepoznavanje čak i baštine vlastite stranke. Jer, rivu je zadnji put, prije 15-ak godina, uredila upravo SDP-ova vlast, na čelu s tadašnjim gradonačelnikom Milanom Arnautovićem. No, tko zna je li Živković tada uopće i bio u SDP-u. Za Dobru znamo sigurno da nije. Dobra bi, recimo, formirao posebni odjel za otoke i selo u gradskoj upravi. Čuj to, rekao bi Enes Hadžiethemćumurović – Upravni odjel za selo u gradu? Pa tako se nečeg genijalnog nisu sjetili ni u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'. Dobri bi Dobra, veli, ustupao i gradske prostore besplatno umjetnicima i inovatorima. Šteta što se toga nije prije sjetio pa im ustupio plažni objekt na Banju. Koji je isto tako u gradskom vlasništvu, ali ga je dobila u zakup firma Goodman, koju je Dobra, skupa s ugovorom o zakupu, prodao – ili možda velikodušan kakav bi već bio s gradskim prostorima - ustupio novom vlasniku Dragi Gavranoviću. A baš bi Banj bio idealna lokacija za umjetnike. Da recimo slikaju zalazak sunca, panoramu starog grada, katedralu, tvrđavu Svetog Mihovila. I, dakako, portrete svoga dobrotvora i mecene, Dobrog Dobre.

Mi nemamo ništa s njima

Sve u svemu, SDP-ovci su, barem što se parole tiče, našli efikasan lijek protiv sve veće apatije birača koji ne izlaze na izbore. Jer, odmahuju rukom i vele – 'Čemu trud, kad su oni ionako svi isti.' Nismo, poručuju, svi isti. Eto, mi smo totalno drukčiji od drugih. Toliko drukčiji da čak ni HNS neće s njima. Nego na izbore u gradu Šibeniku idu samostalno. Istakli su i svog kandidata za gradonačelnika, Franu Malenicu. Koji će vjerojatno kao svoj predizborni slogan istaknuti – 'Mi nemamo ništa s njima. I imamo za to Dobar razlog.' HNS-ovci su, zapravo, trenutno u istoj situaciji kao oni što su svojedobno, prije ere interneta, u rubrici 'Vrtuljak ljubavi' u 'Areni' tražili srodnu dušu i pisali – 'Rastavljen, ali ne svojom krivicom...'

20. travanj 2024 14:42