StoryEditorOCM
KolumneGLAVA U BALUNU

Zula: Neće biti odmora

3. studenog 2017. - 10:44

Zanimljive su i raznolike bile šibenske (i ne samo šibenske!) reakcije poslije relativno glatke, ali apsolutno vrijedne pobjede košarkaša Šibenika nad susjedima sa splitskih Gripa.
"I love this game", reagirao je pomalo zajebantski, ali i više nego zadovoljan stari šibenski pomorac Milo Ercegović-Kutlić još dok se na utakmici nije posljednji put oglasila sudačka zviždaljka.

 

- A što kažete sad na igru Radovčića!? Imate li opet neke primjedbe - bocnuo me na simpatičan način SMS-porukom Josip Klisović, priznati pravnik, ali i neokrunjeni kralj šibenskog košarkaškog idealizma.
Uzvratio sam mu na jedini mogući način: - Sretan sam kao malo dijete zbog Radovčićeve igre u prvoj četvrtini, a bio bih još sretniji da se sve moje opaske na njegov račun pokažu promašenim!

Makar vidno nezadovoljan rezultatom i igrom svoje momčadi, splitski trener (i izbornik) Ivica Skelin nije se dao smesti u ocjeni igre svojih suparnika.
- Šibenčani su igrali pametnije i čvršće. Mene nije nimalo iznenadila dobra igra njihovih mladih igrača. Odavno sam uočio njihov talent. Razočarali su me njihovi vršnjaci u splitskim redovima – izravan je bio splitski Miljevčanin.

A dok je Baldekinom odjekivala skladna i zanosna pjesma Funcuta i šibenskih košarkaša, neobično miran, koncentriran, zadovoljan i odmjeren bio je domaći trener Vladimir Anzulović.
- Nema potrebe više potencirati pitanja u stilu "u kojoj mjeri forsiram domaće mlade košarkaše". Ja o tome itekako vodim računa, no kao i svaki drugi trener na ovome svijetu prvenstveno žudim za pobjedom. U toj želji naši mladci dobiju točno toliko minuta koliko zaslužuju svojom kvalitetom, a ne zato što su domaći, šibenski igrači. Bit će tu još padova i oscilacija, ali nitko ne može zaustaviti njihov rast u ovoj sezoni - jasan i glasan bio je Anzulović.

 

Da Zuline misli nisu tek puke fraze jasno je govorila statistika. Uz "pristojan" broj koševa u zapisniku je jasan trag učinka šibenskih mladaca. Krešimir Radovčić je na parketu potrošio trideset minuta. Slijedili su ga još mlađi Toni Nakić s blizu 26 i Domagoj Šarić s gotovo 21 minutu, provedenu u igri. Deset minuta odigrao je i Paić.

A Anzulovićeve su misli, kao sretan spoj ambicija i želje za usporednim rastom pojedinaca i momčadi, usmjerene isključivo na još intenzivniji rad.
- Nećemo dvotjednu ligašku stanku koristiti za odmor. Naprotiv, tražimo suparnika za prijateljski dvoboj idućeg vikenda. I sve više razmišljam o tome kako povećati broj individualnih treninga, a i termina za dodatni rad mladih, nadarenih košarkaša. Od kadeta do seniora – najavljuje Zula.

Je li grešna misao da se Jolly i Baldekin dogovore oko korištenja prekrasne dvorane na Ražinama kad već nije uspjela fuzija dva šibenska kluba!?
- S orijentacijom na mlade trebalo je krenuti i ranije. To je jedina šansa šibenskog sporta – reagirao je Joško Jurić, predsjednik Šibenskog sportskog saveza, koji bi mirotvornu ulogu oko dvorane trebao, čini se, ipak, prepustiti gradonačelniku Buriću.

19. travanj 2024 18:12