StoryEditorOCM
KolumneGOVOREĆI OTVORENO

Paško prati Juru, Jure Josu i Ivana

20. kolovoza 2017. - 20:16

Ljudi obično misle da ja u "Govoreći otvoreno" pišen humoreske. Pa me ne uzimaju uvik ozbiljno. Tako su mi i u prvom misecu ove godine govorili - zgodna ti je ona baza s pakovačkim lobijem. Nije baza ljudi, nego "živa istina", velin ja, al džaba – njima to sve kroz jedno uvo uđe kroz drugo izađe. Sad me ti isti zovu i pitaju, da ko je ovi Jure Zoričić.

Jel to ovi novi sportski direktor HNK Šibenika, odnosno predsjednik Uprave, pitan ja, a ovi odgovaraju – e taj. E, pa on da van je krivo pitanje. Nije pitanje – ko je taj. Nego - čiji je taj. Eto, velin ja, da ste se manje cerekali i manje sidili na ušima dok se pričalo o pakovačkom lobiju moglo vam se samo kazat. A sad van se triba crtat. Tute van "Google" na pomaže. Tute valja raspolagat s nekom drugom bazom podataka.

 

Zoričići su naime, zaselak u Pakovu Selu. Isto kao i Rakići. A Paško Rakić je dogradonačelnik grada Šibenika. E, Paško je, kao što je poznato, zadužen u administraciji Željka Burića - ovo u administraciji zvuči kao da je američki predsjednik - zadužen za društvene djelatnosti. A u te društvene djelatnosti pada i nogomet, uz kulturu i ostali sport, spada i nogomet. I jel sada sve jasno? Stranka, odnosno Paško, Juru prati i ima velike planove s njim - dečko je mlad, perspektivan, ima i iskustva, radio je u Croatia osiguranju, na rukovodećim mjestima, ima i škole, diplomirani je ekonomist. Ako se pokaže u HNK Šibenik, otvorit će mu se i koja druga vrata u gradu i županiji.

Koji su zadaci Jure Zoričića na Šuničevcu? Vrlo jednostavni. Da pazi na braću Bulate - Joso je postao predsjednik Nadzornog odbora, a Ivan koordinator za struku i sportska pitanja – koji su pušteni u klub i da na vrime signalizira da se gori stvari ne bi eventualno ponovno otele kontroli.

Zato je u Nadzornom odboru pored gradskog načelnika za financije Slobodana Tolića još jedan Paškov čovjek od povjerenja, Stipica Protega, tajnik Gradskog odbora HDZ-a - na tom je mjestu i naslijedio mlađeg Rakića - da se Juri nađe pri ruci, a i odličan je poznavatelj nogometnog miljea jer je u njemu otkad zna za sebe.

Grad, odnosno HDZ na Šubićevcu zanima samo jedna stvar - da on više s time nema problema. Da ne moraju više strepiti što će novog o neplaćenim računima, dugovima i ovrhama, kreditima i jamstvima "Vodovoda" ili neke druge javne tvrtke isplivati i postati ogroman a potpuno nepotreban problem u vremenima kad HDZ-u nikad bolje nije išlo ni u gradu, ni u županiji ni u državi.

 

Zato se nakon eutanazije Mihe Mioča u "Vodovodu", u HDZ-u pristupilo i drugoj fazi iste operacije – pometen je kompletan Nadzorni odbor nogometnog kluba koji je, gledajući poimenično, održavao odnose snaga u HDZ-u iz nekih drugih vremena. Nek u prvi medijski plan dođu nogometaši, braća Bulat i privatni poduzetnik Hrvoje Gudeljević, vlasnik "Feroterma", a ne Mioč iz "Vodovoda", Novica Ljubičić direktor "Gradske Čistoće", i Željko Dulibić iz županijske Lučke uprave. Nogomet, jednostavno, u HDZ-u više nije "in". Od toga bi u konačnici mogli samo profitirati i jedni i drugi - i stranka i HNK Šibenik.

25. travanj 2024 12:56