StoryEditorOCM
KolumneGLAVA U BALUNU

Fuzijom do nove dvorane?

11. svibnja 2017. - 21:23

Ja sam za to da bude jedan grad – jedan klub. Funcuti su ove sezone pokazali da mogu mržnju prema drugim klubovima zamijeniti isključivo ljubavlju prema GKK Šibeniku. Ima li, stoga, bolje stvari od novog jakog i velikog sponzora kao što je Josip Stojanović!?

Ako Funcuti ne prihvate spajanje, odnosno ulazak Jollyja u GKK Šibenik, to se sigurno neće ni dogoditi. Klub bez publike nema smisla i ja sigurno neću biti taj koji je razdvojio Funcute od kluba. Samo se iskreno nadam, radi dobrobiti GKK Šibenika i šibenske košarke općenito, da ćemo uspjeti sjesti svi zajedno za stol. Moja je vizija da u upravi GKK Šibenika budu predstavnici Grada Šibenika, ljudi iz Dogus grupe, predstavnici Jollyja i predstavnik Funcuta – tako se prošlog tjedna oglasio Ante Grbac, uspješni predsjednik GKK Šibenik. Sportski funkcionar, kojega jednako nosi ljubav prema Baldekinu, ali i pragmatska misao o potrebi ujedinjenja snaga (i sredstava) u šibenskoj muškoj košarci.

Svojim stavom Grbac nije nimalo iznenadio one, kojima se "otvarao" tijekom aktualne prvoligaške sezone. Mogućnost spomenute izjave sugerirale su i slike s Baldekina ili utakmice, koje su Grbac i Stojanović gledali zajedno. Da ne govorimo o kuloarskim pričama, koje kolaju od minulog ljeta.

Sportski Šibenik (i ne samo sportski!) dat će, vjerujem, vrlo brzo jasan odgovor na Grpčevu inicijativu. Za to valja počekati samo kraj doigravanja. Logičnim mi se, pak, čini da u susret tom svojevrsnom košarkaškom plebiscitu, damo šansu da govore oni, koji pomno prate zbivanja na Baldekinu, ali o tome razmišljaju s "pristojne" distancije.

– Ne vidim razloga da se dva kluba ujedine. Što ćemo time zapravo dobiti u sportskom smislu!? Ja sam zakleti Funcut, ali silno cijenim ljubav i novac, koji je u šibenski sport ulagao Josip Stojanović minulih godina – javio nam se riječki Šibenčanin Zdravko Iljadica, poznat i kao veliki donator šibenskog sporta. Od košarke do vaterpola, pa do nezaboravne kupnje osmerca za veslačke Krke.

Sve šibensko, od Šansone do nogometa, od jedrenja do Šibenske narodne glazbe pomaže i zadarski Šibenčanin dr. Tomislav Vrčić, koji će:
- Ne prihvaćam očiglednu i radikalnu razliku u tretmanu dva šibenska košarkaška prvoligaša. Tko sretniji od mene da ta razlika „nestane“ u ujedinjenju!?

Makar se približio osamdesetoj, legendarni košarkaški trener Mirko Novosel i dalje aktivno prati sva hrvatska košarkaška središta, pa i Šibenik.
- Šibenska bi košarka u formuli ujedinjenja imala puno veću šansu. Dva se kluba trebaju ujediniti, ako ni zbog čega, a ono zbog uređenja postojeće i gradnje nove dvorane. Sadašnja je dvorana gotovo najveća šibenska prepreka na putu do Regionalne lige.

Veća od mogućih natjecateljskih posrtaja u završnici prvenstva Hrvatske – poručio je Novosel svojim šibenskim prijateljima košarke.
I načeo temeljnu dvojbu je li projekt uređenja postojeće ili gradnje nove dvorane uopće moguć bez mira pod šibenskim obručima!?

19. travanj 2024 18:19