StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

NNU i prdac maloga diteta

25. listopada 2017. - 13:32

Dobra Parona cvrkuće i veselo plješće rukicaman, oduševljena šta se zamršena "Agrokorova" tunja konačno počela raspetljavati...
- Jeste vidli, atroke Elijot Nes i Di Antačibls, sve se praši kada naši momci u plavomen krenu u akciju! Dosta više ote sile iz Kulmerovih dvora, doša je trenutak istine, sve ona drži miting iza svoga šanka i jednin okon nervožasto pogledava da jon ne prikipi lončina di veselo brbulja suva praščovina. Čast svakomen, policiji napose, ali posal je ipak posal!
- Aha, draga gospojo. Akcija za ujititi Todorića je NNU, a vi se ponašate suprotno od načela NNI. Ništa niste naučili i ja ne znan šta ću s vamin! - štufo jon je odrebatija cideći prvu jutarnju pivu.

Naravski da ga je pogledala obišenih justa začuđeno trepćući okicaman. Kakve su sada oto šifre?
- Daklen, Todorića su prvo nazvali zbog sigurnosti, da slučajno nije u Rvaskoj. Ko bi u HDZ-u i SDP-u moga od neugode da su zatekli šjor Ivicu, jel' tako? Prema tomen, akcija NNU znači "Ništa se ne smi učiniti", objašnjava jon strpljivo El Tigre. Da jon bude skroz ćaro, još je doda kako su oti policijski mirakuli koje sa velikon napetošću prati cila nacija na tv-kanaliman najobičniji prdac maloga diteta u misečinon obasjanu noć.

Tako su vaćali Vidoševića, sitija ju je, pa je žvelto osuđen jedino policijski inšpektor koji je u javnost pustija slike njegovih katakomba sa lovačkin trofejiman, a tolko godina poslin i Sanader je lišo bez punta, iako krivac nad krivciman. Prema tomen, na akcije NNU narod triba reagirati sa NNI. "Ništa nas ne smi iznenaditi", atroke vaki teatri vlasti. A vi, povr svega i svih pouka, oduševljeni ispunjavanjen pravde! - sasuja jon je flegmasto u facu.

Pokunjila se i promrsila da je šjor Ivica ipak triba slušati svoju paronu i ne raditi tolko za državu koja mu je prvo dizala spomenik, a sada će ga zaitniti u blato. Moga je, eto, više biti sa familijon, ići u lov, pa di zeca, jarebicu, srnu ol pripelicu, uživati u fermi pasa, držati svoje cviće i žmugljati u sitnije, namisto na kraju petljati čak i sa ruskon državnon bankon...

- A da Josipa Rimac bude most sa Todorićen ma di bija? - upita je Bili Smo Uskoro taman ulazeći u bufetić. Ona je, recimo, odlično primostila svoje kninske stanove u ciloj jednoj zgradi, pa šta ćemo mi s otin malin "Agrokoriman", kakvih je puna zemlja? El Tigre je na to zavrnija očiman i da skrene temu naručija teke oglavine, ali nikako dočekati. Dobivaju svi drugi osin njih, reklamira Dobroj Paroni.

- Je, oto van je akcija VOKOSS, odgovorila mu je. I odma objasnila da kratica znači "Vaša oglavina kola od stola do stola". Zašto moja, gleda je u nevirici, pa zar njemu tako, odanoj mušteriji?
- Ža mi je, to je zato šta san u stanju TA-TE-ATE, opravdava se ona. Ako se sića solfeđa, onda znade da je oto sinkopa. I neka bude sritan šta je nije uvatilo dok je radila sa kurtelinon.

25. travanj 2024 01:07