StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Lugara za prisidnika Vlade

18. listopada 2017. - 11:09

Ne bi li razgovore u svojoj betulici skrenila od teških tema penšjunata i njiovih primanja koja bi ubuduće mogla biti još manja, Dobra Parona stavila je prid svoje najdraže goste lipu gvantijeru svoje spize. Kuća časti!
- Bolje da se mašite ovoga, nego da se trujete onin evropskin transmastima/rekla in je i nabola štikadenton jednu feticu kuvane suve praščevine.
- Nema ruzine di ovo pane! - rekla je veselo i ubacila onaj bokunić lipe, drćave oglavine u justa.

To je bija znak da i oni navalu. I jesu, a nakon šta su sa pijata pospugali i najmanju mrvicu, El Tigre, nako zločest kaki već je, čačkajući zube promrsija je da bi nježino meso koje su upravo satrali u papar, nakon uređenja tvrđava moglo postati šibenski brend.
- To i oću! - radosno je Dobra Parona zapljeskala rukicaman, očekujući nastavak El Tigreova komplimentiranja.
- Mislija san, povijesni brend. Vaše meso tolko je friško i mekano, pari da je skuvano u vrime turskih opsada i zato bi turisti na ovomen primjeru mogli učiti šta su sve šibenski branitelji iz topova ispaljivali kada bi in ponestalo gožđenih balota! - mrtvo ledeno ju je uvridija El Tigre, namigujući potajice svomen prijatelju.

Nije in dala gušta ičin pokazati da ju je ota zločesta usporedba badnila, pa je, sva zabrinuta, skrenila temu na kolone ustaša i partizana koji i dalje biju svakodnevne bitke priko naših političara, a zemja stoji u mistu. Kako god da okreneš, ne moreš od njih pobići, a bolje i njih štracati, nego da se sprdaju s njon, lukavo je zaključila Dobra Parona.
- Triba ih razvlastiti. Dati in dati funkcije dičinjih političara sa dičinjin ovlastima. Pa bi recimo, imali dičinjeg prisidnika Vlade, a to bi značilo recimo, da su jedini šoldi s kojiman bi moga raspolagati oni od pretplate na dičinje školske časopise - traži Bili Smo Uskoro.

- Znan ja nas! - rekla je ona na oto s tužnin uzdahon. - Ti sitni šoldi priko noći bi se jopeta pritvorili u puste mijune minusa. Šta zaigrani odrasli ljudi na dičinjin funkcijaman znadu šta je kuna? Ništa, isto ka i dica-jedna kuna i mijun njiman je isto i eto u tren "Agrokora"! A drugo, šta bi nan u tomen slučaju bilo od države, ko bi je vodija?
- Lugar! - reka je ka iz topa El Tigre.
- Jerbo, ako se u nas još vaik boru ustaše protiv partizana i obrnuto, znači da su nan šume najviše ugrožene. Jedan dan partizani zapalu šumu pa istiraju ustaše, a onda ovi, kada se oporavu i skupu nove snage, krenu u kontranapad, potiraju neprijatelja i jopeta strada šuma… Dok ne dođe lugar pa istira i jedne i druge!

24. travanj 2024 18:53