StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Triba radit šotokuco...

7. listopada 2017. - 20:55

Dobra Parona nikako više ne bi puštala slučaju nabavku vojnih avijona, di naši na sva justa govoru da će kupiti ove i one, nake i vake, a onda Srbija odma reagira i priko svih raspoloživih pirija u zemji počne napadati Rvasku da se naoružava samo da bi nji napala.
- Triba raditi šotokuco, potajice... Napraviti sve šta se mora i onda ih metniti prid svršen čin, pa neka pivaju, razrađuje ona taktiku kako zamantati Srbiju. Kupimo švapske haubice, eto ti susida da je oto samo da bi po njima tukli, atroke kada smo dobili od Amerike one helikoptere "kljove", pari da nemamo pametnija posla nego sletiti na Terazije! Ni zračnu pušku više ne moreš kupiti mulcu a da Srbija oto ne protumači ka pripremu Rvaske za napad i rat, nervira se Dobra Parona.

Sanaderov golub

- Helikopteri su "kajove", to su van bili žestoki Indijanci draga gospojo, nikakve kljove, a šta se tiče Srbije, mi smo na oklope JNA u Osijeku 1991. nasrnili crvenin fićon i onda su morali reagirati tenkoviman koji su tute bili iz miroljubivih pobuda. Prema tomen, š njiman vaik isto - pogleda ju je prikorno ka vojničina gnjecavoga civila koji ne zna zašto u petak pogađa metak, a tane u ostale dane.
Na to se Dobra Parona nečega sitila i bojažljivo se primakla vratiman betulice. Pogledon je obamirila kaleticu, da slučajno digdi ne điraje srbijanski ministar obrane Vulin, jerbo se još jučer tute mota gostujući na ustoličenju novoga crkvenoga poglavara SPS za Dalmaciju.
- Nema ga, moremo nastaviti, javila in je konspiratorski, u po glasa Dobra Parona. Sva se usplahirila ka da je još uvik Jugoslavija i triba dobro paziti šta govori o glavniman u državi.
- U svakon slučaju, avijone triba kupiti, priključija in se Bili Smo Uskoro, skoro šapljući. Smatra da je sumrak domaćega vojnoga zrakoplovstva nastupija kada je ono Sanadera u Šibeniku 2008., prije nego šta je pukla tikva i nastupila kriza, išporka golub u brišućen letu prid Županijon. To se više nikada ne smi ponoviti...

Jacin šudarić

- Pa kakve oto u ima veze sa vojnon avijacijon? - zablenila se u njega Dobra Parona ka pirka u glamboča.
-Ima, jerbo da smo imali dobre avijone, onda bi zračni prostor bija štićen od pernatih uljeza problematične probave s atentatorskin namjeraman prema prisidniku Vlade, govori B.S. Uskoro odlučno ka general. Ma da su se barenko tjelohranitelji bacili prsimice na Sanadera ne bi li na sebe primili itac iz neba, nego je na kraju prva priskočila Jaca Kosor sa papirantin šudarićon i kolko-tolko sanirala tešku ranu na veštitu svoga Ive.
- Ma kakvi, protivi se El Tigre. Sumrak zrakoplovstva ipak je nastupija poslin remonta MiG-ova u Ukrajini i mislin da je poslin toga naša vojna doktrina tribala glasiti: "Ko te je u prošlosti tuka artiljerijon, pokloni mu MiG-ove koje su popravljali Ukrajinci!" Oću reć, tribali smo mi, a ne Putin velikodušno Vučiću darovati ote avijone i gubitak pritvoriti u dobitak. Neka njima onda ispadaju djelovi u letu! Samo, šta vridi kada smo otaj skandal dali na sva zvona.
- Ma mučite, vraga izili, Vulin se biće digdi mota! - stišava ga ona mandajući mu kanavačon pod noson, ali nije mogla zaustaviti trezveni glas Bili Smo Uskoro koji je reka da ipak triba kupiti portabl južnokorejske vojne avijone. Strahovito moćni, a stanu u kufer! Prvo u Baranji, u kamuflažnon obliku trakora obrađuju zemju a za potribu, na pritisak botuna, poletu pritvarajući se u efikasne mlažnjake!
- Je, sve je to lipo, posprdno ga gleda El Tigre. Samo, đabe sva tehnologija, jerbo, kako se krenilo odmotavati sa "Agrokoron", pitanje je oće li Todorić u Baranji puštati vojsku priko svoga! Ima je on helikopter, možda koncesiju i na zračni prostor, pa di smo onda!?

25. travanj 2024 12:15