StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Nema do Čeha

24. lipnja 2017. - 13:24

Ja ne znan šta je s ovin našin turistiman! - zaitnila je friške novine u kantun šanka Dobra Parona i zagledala se u svoje najdraže goste.
- Očito se gadno dosađuju kada in za zabavu triba maškaravati se u ISIL-ovce, ka oni mladi Britanac ovih dana na Hvaru, jadničak... - nastavila je puna sućuti prema momku kojega je i tisak iz njegove zemlje nazva britanskin idijoton.

 

- Dobro su i rekli, evala in, otpovrnija je El Tigre. Lako mu je izigravati ISIL-ovca po našen škoju, neka to napravi usrid Londona, Mančestera oli Pariza, više mu ne bi tribalo ni kruva ni vode, a vi me sicite di san najtanji ako nije tako! - učinija je brzi mot kažiprston ispod brade.

Na to je Dobra Parona sa posprdnin tonon rekla da on, ka i svi drugi muški, sigurno ima barenko još jedan tanji dio tila, pa se vaik pita zašto se tute ne bi rizalo? Međutin, prečuli su otu nježinu seksističku primjedbu jerbo je Bili Smo Uskoro bacija vrlo zanimljivu opservaciju o tomen kako mlađe generacije naših turista biraju sve jadnije načine ubivanja dosade na litovanju.

- A di su oni dobri, normalni i pošteni Česi koji se u japankama zapute u vrleti Biokova i Velebita, pa ih spašavaju Stipe Božić i ekipa iz HGSS-a? Oli se cila familija na štramcu zaputi iz Omiša put Brača i to po fortunaliću bure? Eee, to su turisti koji znadu zabaviti sebe i nas, pa virujte meni da ćemo još plakati za njima – podiga je kažiprst ka znak upozorenja i značajno ih prostrilija pogledon.

 

- Apsolutno se slažen s vama i fala Bogu da imamo državu sa poduzetnin ministarstviman koje, sudeći po svemu, odlično reagiraju na potribu naših dragih gostiju za dobrin, uzbudljivin provodon. Ma koje je oto putovanje di je sve sigurno ka po špagu i šta je u otomen uopće napeto? - podbočila se Dobra Parona, uvjerena da je oni prisilni let reoplanon za Rim samo smišljeni, namjerni državni pi-ar Rvaskoj.

- A zamislite tek zimski turizam vlakon! Libe geste sidnu u Zagrebu na feratu, da bi na more stigli tek na proliće, kada se lički snig rastopi... U međuvremenu, oduševljeno tetoše male medvide u Kuterevu, a zapne li tute i koji domaći putnik, nema veze, jerbo se nezaposlenon narodu ionako nigdi ne žuri – pridoda je El Tigre.

- Zdravstveni turizam, koji potencijal, izazvan je B.S. Uskoro. Dođe turist za začepljenin okon kod okulista u tri manje kvarat, a ovaj mu hitrin potezon skalpela pušti teke krvi na uvu s objašnjenjen da on zatvara, ali zato ušno radi do navečer. Da se ne bi kojin slučajon pomislilo da u nas nema radnoga vrimena!

18. travanj 2024 14:53