StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Modno je stigla jesen

29. rujna 2017. - 15:53

Varljiva je ova jesen u koju smo i kalendarski zakoračili. Izmjenjuju se razdoblja sunčanog i kišovitog vremena, toplog i hladnog. U samo jednom danu znalo je biti toliko vruće da se mirne duše moglo poći na kupanje ili barem malo osunčati, a potom bi zahladnjelo toliko da se živa u termometru zaustavljala dobrano ispod 20 stupnjeva. To se primjećuje i po odjeći šibenskih šetač(ic)a.

Još uvijek, dojam je, iz ormara nisu izvukl(e)i toplije komade, pa se "švercaju" sa džemperićima ili tanjim jaknicama preko ruke, ramena, torbe, oko pojasa... gdje je kome zgodnije i kako smatraju da bolje figura. U điru se, tako, mogu primijetiti dame u odjevnim kombinacijama što su prihvatljive i za srpanjske dane, u kratkim hlačama, ljetnim sandalama i natikačama, ali i druge koje su "uskočile" u čizme i jaknice od ekokože. Ipak, prevladava spomenuti "mišung" koji u prijevodu podrazumijeva tanju majičicu kratkih ili dugih rukava i preko nje džemper/jaknicu.

Viđene su i haljine, ali i jedan cvjetasti kombinezon. Najsmjeliji su uvijek strani gosti i gošće kojima će se, vjerujem, neovisno o vremenu, i u listopadu "zaletjeti" kratki rukavi. Imate li, nekim slučajem, kakvu modnu preporuku za ovo razdoblje "ni ljeta-ni zime"?! Možda koju fotografiju iz šetnje? Bilo bi lijepo kad biste je poslali na našu e-mail adresu: redakcija@sibenski-list.hr. Obećavamo objavu. U međuvremenu, ugodno vam điravanje!

20. travanj 2024 12:40