StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Ljetu je mome kraj

14. rujna 2017. - 20:06

Gotovo je, gotovo... Nakon ovotjedne kiše koja je i u Šibeniku bila poprilično obilna, možemo zapjevati refren one davne Pejakovićeve "Ljetu je mome kraj". Baš kao i u nastavku vremešnog hita, vrijeme je kazati adios i goodbye sandalama, japankama, majičicama na špaline i veselim, lepršavim haljinicama koje tako lijepo figuraju na preplanuloj puti. Već smo (ili makar neki od nas) uskočili u duge rukave, a bome i gumene čizme. I ne samo gumene.

U điru šibenskim gradskim ulicama mogli smo ovih dana vidjeti najrazličitije lude kombinacije koje samo bablje ljeto može producirati. Dok su hrabriji još prošetavali kratke hlače i ljetne majice sa ili bez rukava loveći zrake varljivog sunca, ziheraši su uskočili u rebe, duge maje i duksice, džempere i sakoe. Vidjeti damu u bijeloj ljetnoj haljini sa sandalicama na nogama, a nekoliko trenutaka potom drugu u košulji dugih rukava i trapericama čije su nogavice uvučene u visoke (zimske) čizme, nije bilo nimalo čudno. Za pravo reći, ovih dana sve se nekako dade spariti jer temperature nisu toliko "potonule" da se ne može prođirati ljetna kombinacija, a opet ni toliko visoke da se ne bi izvukla iz kutije prikladna jesensko-zimska cipela ili čizma. Ako je kupljena na kakvom ozbiljnijem popustu na izmaku lanjske zime, to prije.

Što vi kažete na to ljetno-zimsko sparivanje odjeće i obuće? Imate li kakav modni fotoprijedlog?! Želite li ga podijeliti s nama, nema zime - fotografiju pošaljite na naš e-mail: redakcija@sibenski-list.hr i pričekajte do idućeg četvrtka. Jamčimo vam uvrštenje na vašu (i našu) omiljenu stranicu gradskog đira.

18. travanj 2024 20:19