StoryEditorOCM
FotođirGradski đir

Ne smeta im ni pasja vrućina

8. kolovoza 2017. - 15:59

Nema uniformiranosti na šibenskim ulicama u ovim vrućim ljetnim danima, a i ne može je biti u doba godine u kojemu se ležernost nekako podrazumijeva. Dok su neke mlade dame đir kroz grad očito "bacile" na povratku s kupanja, druge su iskoristile finije "krpice" želeći naglasiti preplanulu put.

Pojedinim Šibenčankama bila je to prilika da u šetnju izvedu kućnog ljubimca. Druge se nisu odvajale od prijateljica. I cijele obitelji "špartale" su centrom. Dulje, kraće, šareno, prugasto, jednobojno, cvjetno, čipkasto, bijelo, crno, jeans u raznim pojavnim oblicima... Sve se to nosi i nosit će se ovih dana. Prognostičari najavljuju pravi toplinski udar i gotovo tropske temperature.

Pretpostaviti je da će naš gradski fotođir biti urešen i raznoraznim pokrivalima za glavu i oči, ali i sve oskudnijim outfitom.
Uglavnom, na šibenskim ulicama i trgovima koje se skoro ne prazne od jutra do kasnijih večernjih sati vlada izrazita živost. Grad pulsira ljetnim ritmom. Ugodno je pogotovo predvečer na zgodnim terasama i štekatima pa se nerijetko događa da se oni koji su se popodne zaputili (samo) u kratku šetnju, kućama vrate u kasni noćni sat. Ako ste i vi sačuvali za uspomenu koju fotografiju iz takvog đira, podijelite je s nama. Rado ćemo je uvrstiti na našu stranicu. Princip je za sve isti. E-mail je: redakcija@sibenski-list. hr. Sve su ostalo nijanse.

18. travanj 2024 14:39